9 Sulfina
Sulfina este o planta cu proprietati benefice in reducerea puseelor de hipertensiune.
Sulfina are efecte usor vasodilatatoare, ajuta la eliminarea surplusului de lichide din organism, reduce tensiunea psihica, imbunatateste circulatia venoasa.
Se recomanda infuzia combinata de sulfina, sau tinctura de sulfina, in cure de 30 de zile, urmate de 10-15 zile de pauza, dupa care tratamentul se poate relua.
Infuzia combinata se prepara folosind extractia la rece si cea la cald: 4-6 lingurite de pulbere de frunze de sulfina se macereaza 8 ore in 250 ml apa, dupa care se filtreaza; planta ramasa se opareste cu inca 250 ml de apa; in final, se combina maceratul anterior obtinut cu infuzia.
10 Talpa-gastei
Extractul sau pulberea de talpa-gastei este un tratament de exceptie pentru hipertensiunea arteriala, aritmii, angina.
De asemenea, administrarea de talpa-gastei previne si stopeaza evo¬lutia aterosclerozei.
Se fac tratamente de lunga durata (60-90 de zile), timp in care se administreaza cate 8 grame de pulbere sau cate 1 gram de extract de talpa-gastei zilnic.
Pentru prevenirea hipertensiunii se poate administra si infuzie combinata de talpa-gastei, 1-2 cani pe zi: in 500 ml apa se pun la macerat 3-4 lingurite de talpa-gastei vreme de 8-10 ore, dupa care se filtreaza; planta ramasa se fierbe in 500 ml de apa vreme de 5 minute, dupa care se lasa sa se raceasca si se filtreaza. In fi¬nal, se amesteca cele doua ex¬trac¬te.
11 Suc de cartofi
Pentru tratarea bolilor cardiovasculare (hipertensiune, aritmii) se face cate o cura de o luna, cu suc de cartofi, din care se consuma cate un pahar, de doua ori pe zi. Acest suc este bogat in antioxidanti, vitaminele C, B, potasiu si magneziu.
Sucul se obtine din cartofi cu tot cu coaja, dupa ce se spala foarte bine. Se poate combina cu suc de morcovi.
12 Cura cu oua de prepelita
Se recomanda in hipertensiune, pentru reducerea colesterolului, in anemii, hepatite si pentru revigorarea organismului.
Ouale se consuma dimineata, pe nemancate, crude, în amestec cu anumite produse: miere, lamaie, lapte, branza de vaci.
Cura dureaza 40 de zile: in primele trei zile se consuma 3 oua, a patra zi- 4 oua, iar in restul zilelor, pana la sfarsitul curei, se consuma cate 5 oua/zi.
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural