20 Extract de frunze de maslin
Extractul de frunze de maslin reduce tensiunea arteriala (atat cea sistolica, cat si cea diastolica), dupa un tratament de minim opt saptamani, intr-o cantitate zilnica cuprinsa intre 800 si 1000 mg. Acest tratament este adjuvant in ischemia cardiaca, datorita efectului vasodilatator coronarian si in aritmii.
21 Obligeana
Tinctura de obligeana are efecte blocante ale canalelor de calciu, similare cu cele ale verapamilului, un medicament care se foloseste in hipertensiune, aritmii sau ischemie cardiaca.
Se recomanda cate o lingurita de tinctura de obligeana, de 3-4 ori pe zi, in cure de 6 saptamani, urmate de 3 saptamani de pauza.
22 Sfecla rosie
Sucul de sfecla rosie duce la o scadere cu pana la 20% si la o stabilizare a valorilor tensiunii arteriale.
Societatea Americana de Cardiologie a introdus consumul regulat al sfeclei rosii intre recomandarile sale pentru prevenirea si tratarea hipertensiunii arteriale.
Sucul de sfecla rosie se poate combina cu sucul de morcov, care ajuta la scaderea colesterolului rau si a trigliceridelor, prin continutul foarte bogat in fibre.
23 Macerat de plante
Se poate face macerat la rece din plantele cu efect hipotensor, precum: paducel, talpa-gastei, coada-calului, tei, vasc, isop, traista-ciobanului, obligeana.
Se pun 2-3 lingurite de amestec de plante in 400 ml apa si se lasa 12 ore la macerat, apoi se strecoara si se bea in mai multe reprize.
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9