IN ACEST ARTICOL:
Nu numai ca au un indice glicemic mai scazut decat surorile lor ciresele, dar au si un nivel mai mare de vitamina C si antioxidanti. De ce sa nu optam atunci pentru aceste minuni dulci acrisoare, colorate in cel mai frumos rosu burgund pe care l-a pictat natura? De ce sa le ignoram pe nedrept cand ele au atat de mult sa ne ofere?

Nu degeaba in 2011 dr. Oz a numit visinele “antioxidantul suprem”. Visinele contin o serie de antioxidanti ce lupta impotriva procesului de imbatranire, prevenind prin urmare instalarea bolii Alzheimer si a bolilor autoimune. Conform unui studiu publicat in ‘Journal of Nutrition’ in 2002, cercetatorii au descoperit ca plantele care contin cantitatea cea mai mare de antioxidanti sunt cele din familia rozaceelor (Rosaceae), cu fructe precum capsuni, visine, mure, zmeura etc. Ca toate aceste fructe, visinele ofera o cantitate sanatoasa de vitamina C, esentiala pentru a avea un sistem imunitar puternic, ce se poate apara impotriva bolilor.

Foto Sour Cherries Juice_Shutterstock

In plus, conform unor cercetari mai aprofundate, antocianinii care se gasesc in visine si pe care i-am mentionat ulterior pot reduce riscul aparitiei cancerului la colon. Antocianinii favorizeaza o circulatie eficienta a sangelui, dar si optimizarea functiei nervoase, avand in acelasi timp proprietati anticancer. Ceea ce face ca visinele sa-si merita titlul de “marele antioxidant” este si continutul de quercitina, unul dintre cei mai puternici antioxidanti. Antocianinii (ei sunt cei care dau culoarea de rosu intens a visinelor) si quercitina sunt compusi cu proprietati antiinflamatorii ce pot avea efecte benefice in usurarea simptomelor astmului si a altor afectiuni respiratorii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 rețete tradiționale românești - Mâncăruri autentice din bucătăria noastră

Cercetarile au aratat ca, pe langa vitamina C si antocianini, in visine regasim si alte trei substante puternice ce lupta impotriva bolilor, avand totodata proprietatea de a inhiba dezvoltarea celulelor canceroase: perilil alcool, limonene si acid elagic. Aceste trei substante laolalta au un rol protector impotriva diverselor forme de cancer: cancer la san, cancer la ficat, cancer la plamani si pieli.

Consumul de visine contribuie si la un somn mai profund si mai odihnitor, ajutandu-ne sa adormim mai repede si sa combatem insomniile. Visinele sunt o sursa grozava de melatonina, un hormon produs de glanda pineala in timpul noptii, cand s-a intunecat afara.

”Din pacate, stilul modern de viata si atasamentul fata de telefoane, computere si televizoare ne expune la lumina chiar si dup ace soarele a apus confuzandu-ne creierul si distrugand abilitatea melatoninei de a incuraja somnul. Dr Oz recomanda sa bem suc de visine in jurul cinei pentru ca organismul sa dispuna de suficienta melatonina cand vine timpul sa dormim.”, se arata pe artcherrydigest.com. Cea mai buna varietate de visine pentru acest scop este cea de Montmorency. Un gram de visine Montmorency contine 13 nanograme de melatonina.

Acelasi dr. Oz ne arata ca sucul de visine ne poate ajuta sa ne mentinem nivelul de colesterol si trigliceride din sange in cote normale, reducand astfel riscul de a dezvolta boli cardiovasculare. Visinele favorizeaza si procesul de slabire, ajutand la reducerea stratului de grasime de pe abdomen.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri