Pentru a beneficia de toate proprietatile semintelor de chia, ideal ar fi sa le consumati crude, in salate, inmuiate in suc de fructe, in smoothie. Le puteti adauga totodata si in budinci, pasat sau in paine, prajituri, biscuiti. Atentie insa! Asigurati-va ca nu va aflati printre cei care sufera de alergie la proteinele care se gasesc in seminte de chia. Unele persoane sunt alergice la tipul de proteina continut de aceste seminte.
Foto Mic dejun cu seminte de chia, afine si iaurt_Shutterstock
Ideal ar fi sa nu le consumati in fiecare zi pentru a nu deveni dependenti de ele. Consumati-le in perioade scurte de timp, dupa care faceti pauza. Este foarte important sa va asigurati ca ati optat pentru seminte chia de cea mai buna calitate, pure 100% (nemodificate genetic) si certificate.
Totodata, semintele de chia contin o cantitate semnificativa de acid alfalinolenic. Conform anumitor cercetari, o cantitate prea mare din acest acid poate creste riscul cancerului la prostata. Evitati in acelasi timp sa consumati aceste seminte daca sunteti hipotensivi. Conform unui studiu facut in cadrul spitalul Sfantul Michael din Toronto, semintele de chia pot scade presiunea arteriala diastolica la un nivel alarmant. Nu le consumati nici daca sunteti insarcinate sau sunteti in perioada de alaptare deoarece cercetarile legate de potentialele efecte secundare in cadrul acestui aspect sunt insuficiente.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară