IN ACEST ARTICOL:
Spanacul este extrem de sanatos, acest fapt datorandu-se componentelor sale nutritionale, anticancerigene si antioxidante.

Comunicat de presa

100 de grame de spanac contin un sfert din necesarul de fier al corpului nostru. Fierul este o substanta necesara pentru celulele rosii, un factor decisiv in oxidarea si diminuarea unor enzime in timpul metabolismului celular.

Spanacul este extrem de sanatos, acest fapt datorandu-se componentelor sale nutritionale, anticancerigene si antioxidante. Toti bucatarii din lumea intreaga adora frunzele de spanac.

Foto Spanac_Shutterstock

Acesta contine fitonutrienti care revitalizeaza sanatatea, previn imbatranirea si foarte multe din bolile infectioase. Spanacul are calorii si grasimi putine, astfel 100 de grame de spanac contin doar 23 de calorii!

Spanacul are si un procentaj mare de fibre dietetice, fiind o sursa vegetala folosita pentru controlarea colesterolului si foarte utilizata in dietele de slabire.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce spun nutriționiștii despre legumele și fructele cu pesticide: E mai rău pentru organism să nu le mâncăm deloc. Ce soluții avem ca să mâncăm totuși sănătos? Ciclul menstrual – de la dureri lunare, mituri, dezechilibre hormonale la stare de bine. Recomandări de la Claudia Buneci, expert în medicină feminină funcțională Ce alimente să mănânci ca să treci mai ușor peste astenia de primăvară

Frunzele acestuia contin vitamine antioxidante: A si C. Spanacul mai contine si luteina, un puternic antioxidant, zeaxantin si beta caroten. Toate substantele acestea sprijina eliminarea unor radicali liberi care deriva din oxigen si previn anumite boli si procesul de imbatranire.

Zeaxantinul este un carotenoid dietetic esential si benefic pentru ochi, astfel: este absorbit in pata galbena a globului ocular. Acestuia ii furnizeaza antioxidanti si functii protectoare de filtrare a luminii si previne afectiunea maculara a ochiului.

Vitamina A continuta din frunzele spanacului este benefica pentru revigorarea mucoasei membranelor si a pielii, fiind totodata indicata pentru imbubatatirea vederii.

100 de grame de spanac contin si vitamina K intr-o cantitate necesara zilnic pentru organism. Vitamina A intareste oasele, stabilizand, totodata, pacientii bolnavi de Alzheimer, limitand distrugerile neuronale de la nivelul creierului.

5 lucruri pe care ginecologii ar vrea ca fiecare gravidă să le facă în timpul sarcinii Beneficiile superalimentelor pentru viitoarele mămici. Cum afectează ceea ce mănânci sănătatea ta și a bebelușului Beneficiile consumului de quinoa și rețete delicioase

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri