IN ACEST ARTICOL:
Spanacul este extrem de sanatos, acest fapt datorandu-se componentelor sale nutritionale, anticancerigene si antioxidante.

Frunzele spanacului au in componenta lor si vitamine B, precum B6, B1, riboflavina, folati, niacina. Folatii sunt benefici pentru prevenirea problemelor legate de tubul neuronal al fatului.

100 de grame de spanac contin si jumatate din necesarul zilnic de vitamina C, un antioxidant care sprijina organismul sa combata infectiile.

Frunzele spanacului contin si minerale precum potasiul, magnanul, magneziul, zincul si cuprul, fiind, astfel, benefic pentru puls si tensiunea sanguina, celulele rosii, reglarea cresterii si a evolutiei intregului organism, digestie.

Spanacul mai este o sursa bogata si pentru acizi grasi omega 3.

Consumul regulat de spanac mai previne aparitia osteoporozei, a anemiei, protejand impotriva bolilor inimii si a cancerului de prostata.

Cu atatea beneficii, spanacul nu ar trebui sub nici o forma evitat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce spun nutriționiștii despre legumele și fructele cu pesticide: E mai rău pentru organism să nu le mâncăm deloc. Ce soluții avem ca să mâncăm totuși sănătos? Ciclul menstrual – de la dureri lunare, mituri, dezechilibre hormonale la stare de bine. Recomandări de la Claudia Buneci, expert în medicină feminină funcțională Ce alimente să mănânci ca să treci mai ușor peste astenia de primăvară

Foto homepage: Spinach on basket_Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri