Frunzele spanacului au in componenta lor si vitamine B, precum B6, B1, riboflavina, folati, niacina. Folatii sunt benefici pentru prevenirea problemelor legate de tubul neuronal al fatului.
100 de grame de spanac contin si jumatate din necesarul zilnic de vitamina C, un antioxidant care sprijina organismul sa combata infectiile.
Frunzele spanacului contin si minerale precum potasiul, magnanul, magneziul, zincul si cuprul, fiind, astfel, benefic pentru puls si tensiunea sanguina, celulele rosii, reglarea cresterii si a evolutiei intregului organism, digestie.
Spanacul mai este o sursa bogata si pentru acizi grasi omega 3.
Consumul regulat de spanac mai previne aparitia osteoporozei, a anemiei, protejand impotriva bolilor inimii si a cancerului de prostata.
Cu atatea beneficii, spanacul nu ar trebui sub nici o forma evitat.
Foto homepage: Spinach on basket_Shutterstock
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural