Frunzele spanacului au in componenta lor si vitamine B, precum B6, B1, riboflavina, folati, niacina. Folatii sunt benefici pentru prevenirea problemelor legate de tubul neuronal al fatului.
100 de grame de spanac contin si jumatate din necesarul zilnic de vitamina C, un antioxidant care sprijina organismul sa combata infectiile.
Frunzele spanacului contin si minerale precum potasiul, magnanul, magneziul, zincul si cuprul, fiind, astfel, benefic pentru puls si tensiunea sanguina, celulele rosii, reglarea cresterii si a evolutiei intregului organism, digestie.
Spanacul mai este o sursa bogata si pentru acizi grasi omega 3.
Consumul regulat de spanac mai previne aparitia osteoporozei, a anemiei, protejand impotriva bolilor inimii si a cancerului de prostata.
Cu atatea beneficii, spanacul nu ar trebui sub nici o forma evitat.
Foto homepage: Spinach on basket_Shutterstock
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9