IN ACEST ARTICOL:
Alimentatia joaca un rol foarte important in mentinerea unui par sanatos. Daca ne hranim corespunzator, efectele se vor vedea aproape pe nesimtite. Parul devine matasos, straluceste si emana vitalitate.

4. Cartofii dulci

Cartofii dulci sunt o sursa excelenta de antioxidanti, in special beta caroten, pe care corpul nostru il transforma in Vitamina A. Nicio celula din corpul nostru nu poate functiona in mod optim fara vitamina a! Lipsa vitaminei A in corp poate duce la aparitia matretii.

5. Ouale

O sursa excelenta de proteine sunt si ouale. Ele contin patru minerale cheie: zinc, seleniu, sulf si fier. Fierul in mod special este important pentru parul nostru pentru ca ajuta celule sa duca oxigen la foliculii de par; lipsa de fier in corp (anemia) este o cauza importanta a caderii parului, mai ales la femei.

Foto Shutterstock.com; spanac

6. Spanacul

Fierul bate carotenul, acidul folic si Vitamina C, elementele esentiale pe care le contine spanacul ajuta la mentinerea sanatatii firelor de par si a scalpului.

Alte vegetale cu aceleasi proprietati, recomandate sunt brocoli, nap sau stevie.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri