Despre Ceaiul de Kombucea – licoarea vie a imortalitatii
Kombucea este o ciuperca ce se poate cultiva destul de usor chiar in casa noastra si reprezinta o colonie de 12 specii de microorganisme care traiesc in simbioza, sustinandu-se reciproc. Aceste microorganisme produc unele substante unice in natura, fermentand usor si producand ceea ce numim Ceai de Kombucha. Acest ceai are culoare portocalie, usor tulbure, cu gust placut, asemanator mustului, usor intepator.
Ceaiul de Kombucea se serveste si pe meleagurile noastre in unele restaurante cu specific, dar poate fi obtinut si in gospodarie de catre fiecare dintre noi.
Cum se prepara Ceaiul de Kombucha?
Microorganismele cresc de obicei in ceai verde sau ceai negru chinezesc. Procesul de fermentare dureaza intre 7 si 9 zile. Bacteriile din culturile de Kombucha sunt probiotice si functioneaza in acelasi fel ca si culturile bacteriilor active din iaurt. Kombucea poate fi cultivata insa si in alte ceaiuri, schimband gustul spre mai dulce, mai aromat, mai intepator ori mai acrisor.
Ingrediente si nu numai, necesare prepararii:
- Cultura de Kombucha, care se gaseste la plafar sau se poate procura prin comanda din magazine online;
- O ceasca de zahar brun (reprezinta hrana pentru Kombucha);[...]
Citeste mai departe beneficiile ceaiului de Kombucha in articolul sursa Kombucha - Bautura Vie, Ceaiul Zeilor sau Ciuperca Nemuririi by healthy
Cup of tea and teapot on a blurred photo@Shutterstock.com
Iti recomandam si:
Kombucha, Ceaiul-Ciuperca sau licoarea vie a imortalitatii
Ciupercile nemuririi - leacuri vii cu ciuperci medicinale
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice