IN ACEST ARTICOL:
Broccoli prezinta nutrienti, vitamine si minerale care scad colesterolul rau in organism si echilibreaza metabolismul lipidelor. De asemenea, broccoli este bogat in fibre, acestea avand rol in detoxifierea colonului, in combaterea constipatiei si a problemelor digestive.

Broccoli are remarcabile proprietati anticancer

Cercetatorii de la Scoala universitara de medicina Johns Hopkins au reusit sa izoleze din compozitia acestei legume un izotiocianat numit sulforafan. Aceste izotiocianate pe care le contine broccoli sunt substante puternice care lupta impotriva cancerului. Ele stimuleaza anumite enzime produse de ficat ce neutralizeaza la randul lor efectele agentilor care provoaca cancerul. Totodata, broccoli contine si anumiti flavonoizi si fitonutrienti esentiali care protejeaza impotriva anumitor forme de cancer precum cancerul de colon, cancerul de prostata, cancerul la san si cancerul pancreativ.

Foto Broccoli fiert_Shutterstock

Broccoli contine multa vitamina C, o ceasca de broccoli maruntit continand echivalentul de vitamina C pe care l-ar furniza o portocala. In plus, preparat la aburi, broccoli ajuta la scaderea colesterolului rau. Acelasi efect il are si cel crud, chiar daca nu in procent atat de mare.

Mai mult, in broccoli gasim si o cantitate considerabila de kampferol, un flavonoid cu proprietati speciale in diminuarea efectelor alergenice ale diverselor substante asupra organismului nostru. Aceeasi substanta este considerata a fi raspunzatoare pentru proprietatile antiinflamatorii unice de care se bucura broccoli In mod firesc, cercetarile actuale legate de aceasta leguma tind sa includa broccoli in lista alimentelor hipoalergenice..

Potasiul pe care il contine broccoli ajuta si la reglarea tensiunii arteriale, dar si la mentinerea sanatatii sistemului nervos si a creierului. In plus, consumarea unei cesti -2 de broccoli pe zi poate contribui la prevenirea aparitiei pietrelor la rinichi.

Este excelent in cazul femeilor insarcinate si a persoanelor suferind de diabet

Calitatile remarcabile ale acestei legume verzi si continutul sau de acid folic si vitamina C o recomanda cu precadere si in cazul femeilor insarcinate. O ceasca de broccoli furnizeaza 24% din cantitatea zilnica de acid folic recomandata, acidul folic fiind extrem de important in sinteza ADN-ului copilului si in diviziunea celulara raspunzatoare pentru cresterea fetusului. Fara acidul folic, sistemul nervos al fetusului nu s-ar dezvolta corespunzator.

Datorita continutului scazut de fibre si de zahar, broccoli este indicat si in cazul celor care sufera de diabet. Fibrele ajuta la mentinerea unui nivel scazut de zahar in sange si la pastrarea valorilor normale ale insulinei.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri