Mierea de Manuka este considerata a fi un aliment minune cu proprietati antiseptice si vindecatoare remarcabile, mai puternice decat ale tuturor celorlalte tipuri de miere.
Mierea de Manuka - un aliment miraculos
Mierea Manuka este o miere speciala obtinuta din florile arbustului de Manuka (un arbore de ceai pe numele sau stiintific Leptospermum Scoparium), original din Noua Zeelanda. Actualmente, arborele de Manuka este cultivat si in sud estul Australiei. Deoarece uleiul de arbore de ceai este un antiseptic extrem de puternic, ultraeficient in curatarea acneei si indepartarea bacteriilor care provoaca iritatia pielii), este firesc ca mierea obtinuta din florile Manuka sa aiba proprietati pe masura.
Foto Arbore de Ceai, Leptospermum scoparium, Arbore Manuka via Shutterstock
Mierea de Manuka are proprietati naturale antibacteriale cu totul si cu totul iesite din comun. Este folosita in general in tratarea ranilor minore si a arsurilor pielii, dar si in alte scopuri medicinale. Este cunoscuta si pentru proprietatile sale antifungice, contribuind la vindecarea ciupercilor pielii, dar si a herpesului.
Lupta impotriva infectiilor si poate preveni cancerul
Mierea de Manuka lupta impotriva infectiilor si este extrem de eficienta aplicata deasupra ranilor si a pustulelor, curatand rapid infectiile si distrugand bacteriile. Aplicarea sa deasupra ranilor permite refacerea celulelor pielii si formarea de celule noi, dar si accelerarea procesului de vindecare. In plus, mierea de Manuka actioneaza precum o bariera protectoare in prevenirea infectiei ranilor. Ea are proprietatea de a elimina bacteriile ce cauzeaza mirosurile neplacute. Conform webmed.com, mierea de Manuka poate fi intrebuintata cu succes si in:
- prevenirea si tratarea cancerului
- reducerea nivelului de colesterol
- reducerea inflamatiilor din organism
- tratarea diabetului
- tratarea ochiului, urechii si a infectiilor sinusurilor
- tratarea problemelor gastrointestinale
Mierea de Manuka - cel mai puternic si eficient antibiotic natural
Ceea ce ii confera mierii de Manuka calitatea sa de puternic antibiotic este un component special pe care il contine: peroxidul de hidrogen. Dar mierea Manuka contine si un alt ingredient miraculos cu puternic efect antibacterian: Methylglyoxal (MG), un compus gasit in multe tipuri de miere, insa de obicei in cantitati mici. Acest MG, cu abilitati foarte puternice de ucidere a bacteriilor, rezulta din conversia unui alt compus - dihydroxyaceton – care se gaseste in concentratie mare in nectarul florilor de manuka.
Foto homepage: Borcan Miere via Shutterstock
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice