Una dintre marile probleme de sanatate ale lumii contemporane este obezitatea. Iaurtul poate fi asociat si cu pierderea in greutate, mai ales in zona abdomenului, locul unde se acumuleaza cea mai mare parte din tesutul adipos. De aceea, specialistii recomanda consumul de lactate degresate sau cu putina grasime, ca parte a unei diete controlate din punct de vedere caloric. Iaurturile cu un continut redus de grasimi sau fara grasimi permit integrarea acestora in dieta adaptata nevoilor nutritionale la orice varsta si in orice patologie, cu exceptia alergiilor la proteinele din lapte.
Consumul zilnic de lactate este benefic si pentru echilibrul florei intestinale, care, la randul ei, asigura buna functionare a sistemului digestiv.
De asemenea, consumul zilnic de iaurt inseamna imbunatatirea digestiei lactozei, in cazul persoanelor cu toleranta redusa la lactoza, reducerea generarii de substante cu potential toxic in procesul de digestie, imbunatatirea tranzitului intestinal, reducerea incidentei, duratei si severitatii episoadelor de diaree, inclusiv dupa tratamente cu antiobiotice, si nu in ultimul rand iaurtul este un adjuvant in tratarea unor afectiuni precum bolile inflamatorii intestinale sau sindromul de colon iritabil.
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice