Fructele si legumele sunt principalele alimente recomandate pentru energizarea organismului si mentinerea imunitatii. Acestea sunt bogate in fibre, antioxidanti, enzime, minerale, vitamine, carbohidrati sanatosi, astfel incat nutritionistii recomanda adesea ca aproximativ 60% din consumul zilnic de alimente sa fie reprezentat de legume.
Insa si aportul de proteine joaca un rol important in imunitate, astfel ca alimentele care sunt o buna sursa de aminoacizi sunt indicate in meniul obisnuit. Anticorpii sunt molecule proteice, astfel ca organismul are nevoie de astfel de nutrienti pentru a oferi “materie prima” in obtinerea anticorpilor.
Asadar consumul de carne sanatoasa (cum ar fi cea de pui crescut natural, de peste, de curcan), de oua (preparate astfel incat galbenusul sa fie mentinut moale), de branza, cascaval, dar si fructe oleaginoase, soia – reprezinta o buna sursa de proteina pentru organism.
Sportul creste imunitatea
Conform cercetarilor efectuate in ultimele decenii, se pare ca nimic nu poate inlocui miscarea. Sportul produce o serie de efecte unice in organism, astfel incat a avea un program de miscare ar trebui sa reprezinte o prioritate pentru orice om, fie acesta adult sau copil.[...]
Citeste mai departe: Cresterea imunitatii: Minighid de viata sanatoasa in Suplimentul Healthy de Sanatate si Diete
Iti recomandam sa citesti si:
10 Tratamente naturiste pentru raceala
Cum tratam naturist raceala si gripa
Foto: legumele cresc imunitatea @Shutterstock.com
Foto: cresterea imunitatii @Shutterstock.com
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri