Reducerea nivelului de colesterol
Nivelul ridicat de cianina din compozitia anghinarei asigura un nivel scazut al colesterolului LDL prin stimularea eliminarii grasimilor si mai mult decat atat, ajuta la mentinerea unei valori constante a colesterolului benefic. Datorita actiunii intensive a anghinarei asupra grasimilor din organism, aceasta planta determina si buna functionare a sistemului cardiovascular, care este in corelatie directa cu nivelul grasimilor din sange.
Actiune puternic antioxidanta
Anghinarea se afla printre plantele cu cea mai bogata compozitie in antioxidanti, clasandu-se pe locul 7 dintr-o serie de peste 1000 de alimente cu rol in detoxifierea organismului. Astfel, aceasta asigura protectia impotriva actiunii nocive a radicalilor liberi si a depunerilor de grasime la nivelul vaselor de sange, previne imbatranirea celulelor, scade riscul instalarii obezitatii si stimuleaza imunitatea.
Prevenirea hipertensiunii arteriale
Un alt nutrient important continut de anghinarea este potasiul, unul dintre mineralele cu beneficii vitale asupra sistemului cardiovascular si secretiei optime a bilei.
Anghinarea poate fi consumata si sub forma de supliment, obtinut prin extractia naturala a acestei plante. Produsul Anghinare de la Ropharma contine acest ingredient-cheie si este imbunatatit cu stearat de magneziu e.
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice