Comunicat de presa
Somnul odihnitor este esential pentru sanatatea noastra. In timpul somnului nocturn recuperam oboseala acumulata ziua, ne relaxam musculatura si organele vitale, ne refacem apararea imunitara a organismului, favorizam regenerarea celulara… Iata de ce este important sa dormim bine 7-8 ore pe noapte. De multe ori, insa, stresul si grijile de peste zi ne fura somnul. Pentru a putea sa adormim relaxati, natura ne pune la dispozitie 7 plante cu efecte dovedite in combaterea stresului. Aflati care sunt acestea.
Ce efecte au tulburarile de somn asupra organismului?
Un studiu coordonat de Centrul pentru controlul si preventia bolilor din SUA si publicat in revista medicala Sleep demonstreaza ca somnul insuficient sau neodihnitor reprezinta un factor de risc al bolilor civilizatiei moderne: obezitatea, diabetul, bolile cardiovasculare, depresia.
De altfel, nervozitatea, anxietatea, insomniile sunt probleme la ordinea zilei in randul populatiei actuale. Si totul porneste de la stres – dusmanul societatii moderne, care este vinovat de insomnii, dureri musculare, migrene, tulburari digestive, oboseala cronica, nervozitate, anxietate, lipsa energiei, stari depresive.Alte studii arata ca lipsa somnului are consecinte la nivelul intregului organism. Dupa numai 24 de ore de nesomn, activitatea metabolica a creierului scade semnificativ. Totodata, privarea de somn duce la scaderea temperaturii corpului, afectarea sistemului imunitar prin reducerea celulelor albe („soldatii organismului”), perturbarea activitatii cardiace. O noapte nedormita inseamna somnolenta si lipsa concentrarii a doua zi, dificultati de memorie si performante fizice reduse. Sa nu uitam ca in cazul copiilor si adolescentilor, hormonii de crestere sunt secretati in timpul somnului.
Foto somn, plante via Shutterstock
Fitoterapia, solutia naturala antistres
Pentru combaterea stresului si a insomniilor din vremurile moderne ne putem baza cu incredere pe remediile traditionale naturale, blande, dar eficiente.
- SUNATOAREA este renumita pentru actiunea sa antidepresiva, protejeaza sistemul cardiovascular si este o sursa foarte buna de vitamina B3.
Foto: Sunatoare, Shutterstock
- VALERIANA este de asemenea binecunoscuta pentru calitatile ei sedative si proprietatea de a relaxa sistemul nervos central.
- TALPA GASTEI are actiune analgezica si antispasmolitica, contribuie la scaderea tensiunii arteriale si a palpitatiilor, protejeaza sistemul cardiovascular in situatii de stres.
- MELISA are efect sedativ si antidepresiv si constituie o sursa naturala de vitamina C.
- CRETUSCA stabilizeaza emotiile in situatii de criza si are un efect binefacator asupra tractului gastro-intestinal, avand proprietati antiulceroase.
- PADUCELUL este dovedit in prezent ca tonic cardiac, fiind indicat pentru o serie de tulburari ale inimii (hipertensiune, palpitatii, tahicardie).
- EXTRACTUL DE HAMEI ajuta la dobandirea unui somn odihnitor si, de asemenea, are actiune sedativa, analgezica si este o sursa de vitamine B si E.
Combinatia acestor plante este disponibila sub forma lichida de sirop Relaxen de la GTS Solution.
Foto homepage: femeie, plante medicinale via Shutterstock
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri