Deoarece cartofii cruzi au un continut ridicat de potasiu, sucul obtinut din ei poate fi folosit si ca remediu in scaderea si mentinerea in valori normale a tensiunii arteriale, prin urmare si in tratarea bolilor de inima.
Foto Suc de cartofi cruzi, Shutterstock
Sucul de cartofi cruzi are totodata si efect detoxifiant si in cazul anumitor intoxicatii alimentare se recomanda a se consuma 2 linguri de suc proaspat inainte de masa, chiar in aceasta formula sau in combinatie cu miere pura sau suc proaspat de morcovi.
In ciuda a ceea ce se crede si se spune despre el, cartoful nu ingrasa (nu atunci cand nu este prajit in tone de ulei!). Dimpotriva, cartoful in stare cruda poate contribui la scaderea in greutate si poate inlocui cu succes (daca ii tolerati gustul) cerealele in mai toate dietele si regimurile de slabire. In acest sens, consumati suc de cartofi cruzi de doua ori pe zi – dimineata pe stomacul gol si seara, cu 2 sau 3 ore inainte de culcare.
Cartoful proaspat si crud a castigat mult in popularitate in medicina naturista, unele persoane precum calugarul budist Tomizawa folosindu-l chiar si in tratarea cancerului.
Sucul de cartofi crud este recomandat si in cazul bolilor la rinichi, dar si in tratarea pancreatitei. Este eficient si in cazul diabetului. Bea sucul de cartofi cruzi si pentru a preveni formarea previne formarea pietrelor de calciu in tractul urinar.
Sucul de cartofi este benefic si in reducerea uscaciunii excesive a pielii care nu reactioneaza la tratamente externe. Pentru a scapa de pielea uscata si a-ti proteja pielea de toxine, bea zilnic un pahar de suc de cartofi. Totodata, in cazul unor persoane care au folosit sucul de cartofi intern si sufereau de probleme ale pielii precum eczme, rezultatele obtinute au dovedit o imbunatatire considerabila a sanatatii pielii.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară