Iti propunem sa descoperi care sunt beneficiile spanacului – “doctorul primaverii”.
Spanacul – beneficii pentru sanatate
Bogat in fier, spanacul previne anemia si ajuta in tratamentul acesteia
Spanacul, dar si alte legume cu frunze verzi, este bogat in fier, un mineral de care organismul nostru are nevoie pentru a supravietui. Carenta de fier provoaca anemia feripriva. Nutritionistii recomanda sa consumati din belsug spanac in sezon, in special paroaspat si mai rar gatit.
Odata preparat termic, spanacul isi pierde din proprietatile terapeutice. Este recomandat sa consumati frunzele proaspete, taiate in salatele de cruditati sau in smoothie-uri.
Iti recomandam o reteta de smoothie cu spanac.
Spanacul este bogat in vitamine, minerale, substante detoxifiante, avand un continut ridicat in saponina – substanta care faciliteaza absorbtia fierului si iodului in organism, dovedind astfel eficienta spanacului in starile de oboseala intensa si in anemie.
Beneficiile spanacului: scade colesterolul rau
Consumul de spanac ajuta in echilibrarea metabolismului grasimilor si scade colesterolul rau din sange. Spanacul este indicat in dieta persoanelor care sufera de afectiuni cardiovasculare.
Foto: smoothie cu spanac @ Shutterstock.com
Beneficiile spanacului: detoxifica ficatul
Deosebit de util in detoxifiere, spanacul este indicat in perioadele de curatare a organismului, dar si in detoxifierea ficatului.
Beneficiile spanacului: previne cancerul
Spanacul prezinta proprietati anticancerigene, astfel ca se poate afirma despre spanac ca ajuta in preventia cancerului de colon, cancerului digestiv, dar si a altor tipuri de cancer. Prin actiunea sa antioxidanta, spanacul ajuta in protectia materialului celular.[...]
Citeste continuarea in articolul sursa: SPANACUL: Beneficii pentru o primavara plina de sanatate si viziteaza Sanatate si Diete
Iti recomandam sa citesti si:
Medicina sfanta a naturii: 10 leacuri exceptionale din vremea lui Iisus
Sfecla rosie - beneficii tamaduitoare uimitoare
Urzica: 13 Beneficii extraordinare pentru sanatate
Foto: spanac frunze, ardei capia, medalion somon, lamai, seminte si fructe oleaginoase @ Shutterstock.com
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân