Comunicat de presa
Nutritionistii atrag atentia ca alimentele moderne sunt atat de diferite fata de alimentele naturale traditionale incat nu pot fi „recunoscute” si prelucrate corect de corpul nostru. Enzimele noastre digestive „nu stiu” sa descompuna alimentele industrializate, care nu au fost consumate de stramosii nostri. In plus, omul modern vine in contact cu mii de toxine provenite din: alimentatie necorespunzatoare, fumat, alcool, medicamente, sedentarism, stres si anxietate. Iata de ce tulburarile digestive sunt unele dintre cele mai frecvente probleme cu care ne confruntam.
Solutia vine din natura: enzimele active derivate din ciuperca Aspergillus si extractele din plante: radacina de ghintura galbena, radacina de papadie, extract uscat din fructe de armurariu, radacina de ginseng siberian ajuta la buna functionare a digestiei si favorizeaza starea generala de bine.
Scapa de tulburari digestive cu enzime naturale si extracte din plante
Digestia este una dintre cele mai importante functii fiziologice a organismului. Prin procesul de digestie, substantele nutritive din alimente ajung in mediul intern: sange, limfa, celule. Cand digestia se desfasoara corect, alimentul hraneste intreaga fiziologie a organismului. Practic, in societatea actuala, digestia corecta este greu de realizat.
Omul modern vine astazi in contact cu mii de toxine provenite din: alimentatie necorespunzatoare, fumat, alcool, medicamente, sedentarism, stres si anxietate. Sistemul digestiv este vulnerabil la acesti factori nocivi si astfel apar tulburarile de digestie.
Stresul si functia digestiva
Stresul este constant in viata noastra. Intregul organism este dependent de starea de spirit, iar sistemul digestiv este si el afectat in situatii tensionate. Exista o relatie complexa intre sistemul digestiv si creier. Atunci cand creierul este supus factorilor de stres, acest lucru provoaca dezechilibre hormonale si perturba sistemul digestiv. Putem simti aceste efecte pe propria piele.
Cand suntem stresati, ne confruntam cu: batai rapide ale inimii, cresterea tensiunii arteriale, lipsa poftei de mancare sau dimpotriva cresterea apetitului, mai ales pentru alimente bogate in calorii si dezechilibrate nutritional. Stresul poate provoca, pe termen scurt, dureri sau arsuri la stomac, greata, varsaturi, iar pe termen lung se poate ajunge la sindrom de colon iritabil, ulcer. Totodata, o digestie necorespunzatoare provoaca la randul ei stres organismului, intrandu-se astfel intr-un cerc vicios.
Foto homepage: Extract plante, Shutterstock
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate