Enzimele digestive „nu stiu” sa prelucreze alimentele moderne
Nutritionistii atrag atentia ca alimentele moderne sunt atat de diferite fata de alimentele naturale traditionale incat nu pot fi „recunoscute” si prelucrate corect de corpul nostru. Enzimele noastre digestive „nu stiu” sa descompuna alimentele industrializate, care nu au fost consumate de stramosii nostri. Intre hrana naturala si genomul uman exista o relatie de compatibilitate stabilita in mii de ani.
In prezent, organismul uman nu este adaptat noilor alimente industrializate, rafinate si dezechilibrate nutritional. Iata de ce alimentatia moderna cauzeaza tot felul de neplaceri digestive, care se fac simtite din pricina scaderii activitatii enzimelor digestive: senzatie de greutate in stomac, intoleranta alimentara (greata dupa mese), balonare abdominala, constipatie sau diaree, respiratie urat mirositoare, eructatii, reflux gastroesofagian, lipsa de energie.
Enzime active naturale si extracte din plante pentru o digestie buna
Natura ne pune la dispozitie o serie de enzime digestive si extracte din plante care participa activ la digestie si la starea generala de bine. Enzimele accelereaza procesul de digestie. Cu cat enzimele sunt mai active, cu atat digestia este mai rapida, iar starea organismului e mai buna. Enzimele sunt produse in sistemul digestiv si pot fi suplimentate prin consumul de alimente crude (fructe si legume).
Cantitatea insuficienta de enzime poate fi compensata si prin utilizarea suplimentara de enzime digestive naturale. O categorie foarte eficienta de enzime naturale sunt cele derivate din ciuperca Aspergillus. Actiunea lor este consolidata de extracte din plante: radacina de ghintura galbena, radacina de papadie, extract uscat din fructe de armurariu, radacina de ginseng siberian. Aceste substante vegetale au efect adaptogen, ajutand organismul sa faca fata stresului si sa-si restabileasca echilibrul. Iata cum actioneaza sinergic enzimele naturale si extractele din plante.
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural