6. Frunzele de papadie contin o cantitate semnificativa de minerale
Frunzele de papadie au un continut bogat de minerale. In afara de calciu si fier, sunt o sursa buna de cupru (10% din DZA = Doza Zilnica Admisa), mangan (8% din DZA), fosfor – 5% din doza zilnica admisa, potasiu – 5% si magneziu – 5%.
7. Frunzele de papadie contin 14 % proteine
Per portie, frunzele de papadie au mai multe proteine decat spanacul si contin toti aminoacizii esentiali asa ca este o proteina completa. O ceasca tocata de frunze de papadie contine 1,5 grame de proteina.
8. Dispun de multivitamine
In afara de vitamina A ca betacaroten (186 din DZA) si vitamina C – 21% din DZA, fiecare ceasca de frunze de papadie taiate constituie totodata o sursa buna de vitamina B1 (9% din doza zilnica recomandata), B2 (11% din DZA), B6 (11% din DZA), vitamina A (13% din DZA) si in special de vitamina K (357% DZA).
9. Frunzele de papadie au proprietati antiinflamatorii si anticancerigene
Nutrientii prezenti din belsug in frunzele de papadie pot contribui la reducerea riscului aparitiei cancerului, a sclerozei multiple, a cataractei, a degenerescentei maculare cauzate de imbatranire si la reducerea aparitiei atacului cerebral. Papadia beneficiaza si de proprietati antiinflamatoare, avand un efect pozitiv si asupra celor care sufera de astm si alte boli inflamatorii.
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural