Via Healthy.kudika.ro
Varza KALE – continut nutritional
Varza Kale este cunoscuta ca fiind unul dintre cele mai sanatoase alimente de pe Planeta, fiind supranumita si “alimentul complet”. Indicata in dieta, o cana de Kale tocata contine numai 33 de calorii, DAR:
10% din necesarul zilnic de calciu;
200% din necesarul de vitamina A;
140% din vitamina C;
680% din necesarul de vitamina K.
Varza Kale este foarte bogata in vitamine si usor mai saraca in minerale: calciu, magneziu, zinc, potasiu, fier, cupru, mangan, fosfor.
REGINA legumelor – Kale si beneficiile pentru sanatate
Bogata in antioxidanti, varza Kale ajuta in combaterea stresului oxidativ, dar si in detoxifierea organismului.
Varza Kale retine acizii grasi biliari in intestine, scazand astfel indirect colesterolul din sange. De aceea Kale este indicata in dieta celor cu hipercolesterolemie.
Bogata in vitamine si minerale, Kale creste imunitatea, trateaza racelile, infectiile si totodata ajuta in mentinerea vederii si a tineretii pielii.
Jurnalul American de Nutritie Clinica a publicat un studiu in care vorbeste despre efectele anticancerigene pe care Kale le prezinta prin continutul de vitamina K. Cantitati suficiente din aceasta vitamina se mai gasesc si in spanacul crud, patrunjel, varza, dar si in branza de vaci.
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate