Via Healthy.kudika.ro
Varza KALE – continut nutritional
Varza Kale este cunoscuta ca fiind unul dintre cele mai sanatoase alimente de pe Planeta, fiind supranumita si “alimentul complet”. Indicata in dieta, o cana de Kale tocata contine numai 33 de calorii, DAR:
10% din necesarul zilnic de calciu;
200% din necesarul de vitamina A;
140% din vitamina C;
680% din necesarul de vitamina K.
Varza Kale este foarte bogata in vitamine si usor mai saraca in minerale: calciu, magneziu, zinc, potasiu, fier, cupru, mangan, fosfor.
REGINA legumelor – Kale si beneficiile pentru sanatate
Bogata in antioxidanti, varza Kale ajuta in combaterea stresului oxidativ, dar si in detoxifierea organismului.
Varza Kale retine acizii grasi biliari in intestine, scazand astfel indirect colesterolul din sange. De aceea Kale este indicata in dieta celor cu hipercolesterolemie.
Bogata in vitamine si minerale, Kale creste imunitatea, trateaza racelile, infectiile si totodata ajuta in mentinerea vederii si a tineretii pielii.
Jurnalul American de Nutritie Clinica a publicat un studiu in care vorbeste despre efectele anticancerigene pe care Kale le prezinta prin continutul de vitamina K. Cantitati suficiente din aceasta vitamina se mai gasesc si in spanacul crud, patrunjel, varza, dar si in branza de vaci.
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural