via Kudika.ro
Ce este macrisul?
Macrisul este o planta ale carei frunze se consuma in diverse preparate, avand un gust usor acrisor. Macrisul poate fi folosit in salate, smoothye-uri, dar si la acrirea ciorbelor sau a altor preparate.
Macrisul – continut nutritional
Macrisul este o planta care, din pacate, este ignorata astazi, insa prezinta proprietati nutritive intense. Spre deosebire de celelalte legume, macrisul are o valore nutritionala foarte mare si contine o serie de substante active mai rar intalnite in alte vegetale.
Macrisul prezinta numeroase beneficii asupra sanatatii, fiind una din cele mai vechi plante consumate, reprezentand un aliment venerat de faraonii egipteni.
Macrisul este considerat aliment cu calorii negative, insa contine fibre, o cantitate insemnata de fier si vitamina C, acid folic, iod, sulf, zinc, potasiu, fosfor, vitamina A si alti fitonutrienti.
Macrisul –beneficii pentru sanatate
Beneficiile macrisului: imbunatateste functiile glandei tiroide
Bogat in iod, macrisul este indicat in special in dieta romanilor – Romania fiind o tara cu zone endemice ale gusei tiroidiene, unde alimentele sunt sarace in iod. De asemenea, macrisul accelereaza metabolismul, fiind indicat in hipotiroidie.
Foto: beneficiile macrisului in salate @ Shutterstock.com
Foto homepage: macris @ Shutterstock.com
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?