Beneficiile macrisului: un antibiotic natural
Macrisul este bogat in substante cu rol antibiotic, luptand impotriva infectiilor din organism si intarind imunitatea. Pentru a va bucura de proprietatile antibiotice ale macrisului, acesta trebuie consumat proaspat. Copiii pot consuma macris – sa nu va fie de mirare daca cei mici vor indragi aceasta planta.
Beneficiile macrisului: amelioreaza bolile de piele
Decoctul de radcina de macris este folosit in comprese pentru ameliorarea afectiunilor pielii, de la usoare alergii la psoriazis.
Beneficiile macrisului: previne bolile cardiovasculare
Cu un continut ridicat in luteina, zeaxantina si carotidieni naturali, macrisul devine un aliat de nadejde in preventia bolilor cardiovasculare, in special cele legate de hipertensiune, de afectarea coronarelor sau de colesterolul marit. Macrisul reduce grasimile din sange si scade colesterolul rau, prevenind ateroscleroza.
Beneficiile macrisului: amelioreaza astmul si bolile respiratorii
Macrisul przinta puternice proprietati antialergice, dar totodata este bogat in vitamina C, de aceea este indicat in astm, gripa si bronsita. Macrisul poate fi consumat proaspat sau sub forma de ceai (infuzie – atentie, nu puneti apa clocotatita peste frunzele de macris).
Citeste mai departe pe Kudika.ro
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice