IN ACEST ARTICOL:
Cercetatorii readuc in centrul atentiei beneficiile meselor in familie. Nu minimalizati importanta acestui obicei sanatos chiar daca il percepeti ca fiind imposibil de pus in practica sau traditionalist. Beneficiile meselor in familie sunt extraordinare!

Intr-o lume grabita, in care suntem nevoiti sa alergam toata ziua pentru rezolvarea diverselor treburi, timpul pare pretios si insuficient atunci cand vine vorba de a prepara sau a lua masa in familie. Mai nou insa, cercetatorii readuc in centrul atentiei beneficiile mancatului impreuna, in familie. Nu minimalizati importanta acestui obicei sanatos chiar daca il percepeti ca fiind perimat si apartinand familiei traditionaliste. Nici familia moderna nu ar trebui sa-l excluda din programul sau… Incercati sa luati masa impreuna cu cei dragi cat de des puteti. Aflati de ce:

Beneficiile meselor in familie

Mancatul in familie ii ajuta pe membrii acesteia sa fie autosuficienti. A putea pregati singur o masa sau a contribui la ea muncind cot la cot cu ceilalti, in echipa, pentru a fi gata mai repede, te poate invata sa fii mai responsabil si sa accepti rezultatul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Zile libere 2025 în România: Calendar complet și semnificația fiecărei zile Ciorba de perișoare cu borș - o comoară culinară savuroasă, care încălzește toate sufletele Ardeii Umpluți: O Delicatesă Tradițională Reinventată

Foto: Cina in familie, Shutterstock

Mesele in familie pot reprezenta si o modalitate de comunicare si de intarire a legaturilor familiale, dar si de petrecere a timpului impreuna. Uneori, chiar si in cadrul unui cuplu, poate deveni dificila intretinerea unei relatii daca nu petreceti suficient timp impreuna.

“Mancatul impreuna nu este doar despre mancare si nutritie. Este si despre educarea copiilor, despre a-i invata cum sa devina membri ai societatii si ai culturii lor. Mancarea a devenit o comoditate atat de prezenta peste tot, atat de ieftina si usor de gasit incat nu ii mai apreciem sensul. Trebuie sa ii redescoperim importanta si valoarea. A imparti o masa cu cei dragi ar trebui considerat un eveniment special, care aproape poate lua forma unui ritual sau a unei ceremonii, asa cum era practicata de stramosii nostri pentru care a gasi mancarea era o lupta continua”, spune Robin Fox, un profesor de antropologie la Universitatea Rutgers din New Jersey pentru www.huffingtonpost.com.

Vacanță reușită cu cei mici? Da, se poate! Iată cinci ponturi pentru o vacanță de vis cu copiii Tulburările de somn în perioada Sărbătorilor. De ce apar și cum pot fi gestionate? Sfaturile specialistului somnolog Cum să îți organizezi eficient locuința în 3 pași

“Cina poate fi un mediu perfect in care copiii pot invata cum sa poarte conversatii, sa tina cont de bunele maniere, sa ii serveasca pe altii, sa asculte, sa rezolve conflictele, sa faca compromisuri", declara Miriam Weinstein, autorul "The Surprising Power of Family Meals", pentru aceeasi publicatie.

Foto homepage: Mic dejun familie, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri