In general, familiile care mananca impreuna mananca mai sanatos si mai variat din punct de vedere nutritional. Mai mult, conform studiilor, copiii care au obiceiul de a lua des masa in familie consuma mai multe legume si fructe.
Mancatul impreuna ii invata pe copii bunele maniere, cum sa spuna te rog si multumesc, cum sa stea civilizat la masa, cum sa mestece cu gura inchisa etc. Totodata, implicandu-i in anumite activitati precum aranjarea mesei sau spalarea vaselor, ii ajutati sa isi dezvolte anumite abilitati precum cea de a lucra in echipa.
Cinele in familie pot fi o modalitate placuta de a va relaxa. Dupa o zi lunga la birou, a pregati cina impreuna cu cei dragi poate fi odihnitor. A prepara masa de seara te poate ajuta sa te deconectezi mental de munca de la birou si in acelasi timp iti poate oferi sentimentul ca somnul tau a fost binemeritat si bine castigat :).
Conform cercetarilor, in familiile care mananca impreuna, se dezvolta o legatura mai puternica parinte-copil.
Conform studiilor, mancatul impreuna este asociat cu un risc redus de aparitie a obezitatii la copii si la adolescenti.
Mesele in familie reprezinta o oportunitate de a petrece timpul impreuna si de a va bucura reciproc de prezenta celorlalti membri ai familiei intr-un cadru placut, cald, relaxant. Incurajati comentariile pozitive in timpul meselor si adaptati-le in functie de nevoile familiei.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri