Este vorba despre rozmarin! Pentru sanatate, rozmarinul are numeroase beneficii, dar cercetarile din ultima vreme atesta influenta extraordinara pe care rozmarinul o are asupra memoriei. Picuri cativa stropi de ulei esential de rozmarin intr-un vas de aromo-terapie, te relaxezi si curand vei simti efectele sale benefice.
ROZMARINUL, "IARBA ADUCERII AMINTE"
De altfel, rozmarinul si imbunatatirea memoriei au fost asociate inca din vechi timpuri. Mai era cunoscuta ca „iarba aducerii aminte” in Era Elisabetana si Perioada Romantica. In Hamlet, Ofelia lui Shakespeare spune: „Iata rozmarinul aceasta este pentru aducerea aminte.” Si in alte culturi – Europa, Asia - a fost folosit tot ca simbol al aducerii aminte, atat la nunti, cat si la funeralii sau comemorari.
Aceasta traditie a rozmarinului pare sa isi aiba radacinile in Lumea araba. Iata o consemnare din anul 1578 de Henry Lyte: „Arabii si succesorii lor, filistinii spun ca rozmarinul face bine creierului, memoriei si simturilor, ca reda vorbirea, mai ales atunci cand se foloseste un preparat din flori, care este administrat zilnic.”
Foto: Shutterstock.com; rozmarin
Rozmarinul a mai fost folosit si pe post de amuleta, datorita conotatiilor ezoterice pe care le-a primit. Este pus sub perna sau purtat la gat, crezandu-se ca acesta poate proteja impotriva cosmarurilor.
Beneficiile rozmarinului asupra memoriei sunt confirmate stiintific!
Ceea ce este fascinant, este ca acum, oamenii de stiinta confirma aceasta traditie a rozmarinului folosit ca planta medicinala si efectele sale asupra memoriei. Uleiul esential de rozmarin este folosit in aromoterapie, ca un agent care provoaca claritate mentala – studiul lui Moss, Cook, Wesnes si Duckett (2003). Persoanele care au inhalat aburii uleiului esential de rozmarin au demonstrat o activitate mai buna a mentalului.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară