Sursa: healthy.kudika.ro
“Patlagelele negre” cum mai sunt numite, vinetele au fost cultivate in India cu 4000 de ani in urma, fiind apreciate pentru gustul si beneficiile lor. De asemenea, pentru efectele lor tonice asupra aparatului reproducator, mai sunt numite si “merele dragostei”.
Vinetele – continut nutritional
Foto: Vinete, Shutterstock
Vinele au foarte putine calorii, o singura vanata abia ajunge la 20 de calorii – de aceea sunt recomandate adesea in diete, alaturi de alte legume .
Vinetele contin antioxidanti, nutrienti pentru creier, substante puternic antiinflamatorii, avand rol de a scadea usor temperatura corpului, de aceea sunt recomandate la persoanele care sufera de boli cardiovasculare sau pe canicula.
Vinetele contin vitamine din complexul B, dar si vitamina A, E, K si C. Vinetele mai contin si acid folic, potasiu, magneziu, cupru, triptofan, mangan, fibre si molibden.
Vinetele – prietenii inimii
Mai multe studii realizare pe animale au demonstrat beneficiile vinetelor asupra sistemului cardiovascular, efectele au aparut in timp scurt de la introducerea vinetelor in dieta acestora. De aici si concluziile ca vinetele ar avea aceleasi efecte pozitive in randul oamenilor, ca si al animalelor.
Beneficiile vinetelor – efecte antiinflamatorii
Vinetele reduc inflamatiile si sunt recomandate in boli cronice care asociaza procese inflamatorii, ca de exemplu artrita.
Beneficiile vinetelor – coaja acestora este buna pentru creier
Ori de cate ori puteti consuma si coaja vinetelor, nu ezitati. De exemplu, daca preparati aceasta legume pe grill sau la cuptor, nu o curatati de coaja.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?