Combinatia de miere cu scortisoara cunoaste o indelungata istorie si intrebuintare ca remediu traditional chinezesc, dar si ayurvedic. Atat mierea, cat si scortisoara beneficiaza de anumite proprietati vindecatoare remarcabile si se bucura in medicina populara de o imensa popularitate. Chiar daca uneori rezultatele nu au fost certificate stiintific, mierea si scortisoara sunt folosite de secole in tratarea mai multor afectiuni. Iata cateva dintre beneficiile remediului pe baza de miere si scortisoara si afectiunile in care acesta are un efect pozitiv:
Mierea cu scortisoara: 15 afectiuni pe care le trateaza
Foto: Miere cu scortisoara, Shutterstock
Tratarea si prevenirea racelilor: Intr-un pahar cu apa calduta adauga putina miere si pudra de scortisoara. Este un remediu eficient in sezonul rece in tratarea racelilor. Stimuleaza sistemul imunitar si ajuta la curatarea sinusurilor.
Caderea parului: Aplica pe scalp si par un remediu naturist obtinut din ulei de masline, 2 lingurite de miere, 2 lingurite de scortisoara si lasa sa actioneze timp de 15 minute. Dupa un sfert de ora, spala parul bine.
Scaderea colesterolului: Adauga in ceaiul pe care il bei de obicei 2 linguri de miere si 3 lingurite de scortisoara. Scortisoara si mierea, combinate, pot reduce colesterolul rau din sange, chiar cu pana la 10%.
Protejeaza inima impotriva bolilor cardiovasculare: Mierea si scortisoara au proprietatea de a reduce colesterolul din sange si prin urmare protejeaza si sanatatea inimii.
Intarirea sistemului imunitar: Separat, dar si impreuna, atat mierea, cat si scortisoara sunt fantastice pentru intarirea sistemului imunitar. Implicit, sunt eficiente in eliminarea senzatiei de oboseala, dar si in cresterea rezistentei impotriva racelilor si a contractarii de virusi. Consuma frecvent ceai cu miere si scortisoara pentru a-ti intari sistemul imunitar si a-ti proteja organismul de infectii virale si bacteriene.
Crema antibacteriana: Sunt multe studii care ne confirma proprietatile antibacteriene ale mierii, dar si capacitatea acesteia de a lupta impotriva infectiilor interne si extreme. La randul sau, scortisoara beneficiaza si ea de proprietati antiinflamatorii si antioxidante. Puteti forma o pasta din aceste ingrediente pe care o puteti utiliza prin aplicare pe piele pentru tratarea infectiilor externe.
Tratarea gingivitei: O miere cu proprietati speciale este mierea de Manuka, despre care cercetatorii din Noua Zeelanda afirma ca este benefica in cazul infectiilor sau al sangerarilor gingivale, dar si impotriva placii dentare si a mancarimilor de gingii. Daca ai miere de manuka acasa, amestec-o cu putina scortisoara si aplica aceasta pasta pe gingii.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară