via Healthy Kudika
Astazi este cunoscut faptul ca depresia scade imunitatea si predispune organismul la imbolnavire, avand efecte la fel de puternice precum stresul. Multi specialisti asociaza depresia cu cancerul. Depresia poate conduce si la manifestari extreme, precum suicid, asadar depresia nu este deloc un moft, ci o adevarata ingrijorare medicala.
Foto: Depresie, singuratate via Shutterstock
De la simtome usoare de tristete si usoara lipsa de concentrare, depresia poate evolua pana la a deveni o adevarata boala.
Tratamente naturiste contra depresiei: magneziul
Magneziul este un mineral cu puternice efecte asupra starii spihice. Foarte multe dintre simptomele depresiei (de la tristete pana la ganduri suicidare) pot fi legate de lipsa magneziului din organism. O dieta pe baza de alimente bogate in magneziu este adesea sugerata de nutritionisti in special femeilor, care sunt mai predispuse la depresie decat barbatii.
Puteti consuma: nuci si seminte (de in, de canepa, de floarea-soarelui, de chia, de dovleac etc.), fasole si leguminoase, spanac, varza, cereale integrale etc.
Trateaza natural depresia: programul de exercitii fizice
Un studiu publicat în 2005 în "Archives of Internal Medicine" a raportat ca 35 de minute de mers rapid 5 zile pe saptamana sau 60 de minute de mers rapid in doar trei zile din saptamana, pe o durata de aproximativ jumatate de an, conduce la reducerea semnificativa a simptomelor depresiei usoare si moderate.
Exista de asemenea studii care demonstreaza ca un program de 30 de minute de miscare in fiecare zi duce la eliberarea de hormoni ai „starii de bine”, cum sunt endorfinele si noradrenalina. Acesti hormoni reduc stresul din organism, ajuta la cresterea increderii de sine si la disparitia/preventia depresiei usoare pana la moderate.
In plus, sportul ajuta creierul si inima sa isi mentina sanatatea si creste tonusul sistemului imunitar.
Trateaza natural depresia: ginko biloba
Ginko biloba este utilizat de mii de ani pentru tratarea multor afectiuni, inclusiv dementa. Ginko biloba activeaza circulatia cerebrala si ajuta in mentinerea functiilor normale ale sistemului nervos.
Ginko biloba este si un bun adjuvant in cresterea energiei corpului, combatand starile de oboseala, dar si un bun remediu pentru tratarea libidoului scazut sau al sindromului premenstrual.
Citeste articolul integral pe Healthy Kudika
Foto homepage: Femeie trista, Shutterstock
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară