IN ACEST ARTICOL:
Nucile sunt de departe, unul dintre cele mai benefice alimente pentru organismul nostru. Mama natura a creat un aliment complex, a pus intre cojile acelea tari cu forme sinuoase, un continut de proteine, grasimi vegetale, fibre, antioxidanti si multe minerale si vitamine. Nucile ne ajuta sanatate in nenumarate moduri si fiindca este sezonul lor, iata de ce trebuie sa profiti de proprietatile pe care le incapsuleaza.

Cojile de nuca: utilizari si beneficii

Nu arunca cojile de nuci! Inca din vechi timpuri, acestea se foloseau pentru proprietatile lor curative.

Foloseste cojile de nuci sub forma de ceai

Foto: Shutterstock.com; nuci, ceai de nuci

1. Cel mai cunoscut efect al ceaiului de nuci este acela ca e bun pentru circulatia sangelui deoarece contribuie la subtierea sangelui ingrosat. De asemenea, pentru tratarea tusei, bunicile noastre fierbeau cojile de nuci.


2.
Cojile de nuca au efecte depurative, stimulente pentru tiroida, antifungice, bactericide, antiseptice intestinal, dezinfectate gastro-intestinale si renale, vermifuge, tonic-amare, hipoglicemiante, hipotensive, antialergice, antiinflamatoare, cicatrizante, emoliente si calmante, scrie site-ul frunza-verde.ro.


3.
Cojile de nuci administrate sub forma de ceai, ajuta la curatarea sangelui si subtierea sangelui ingrosat, la intarirea stomacului, imbunatatirea functiei ficatului si tranzitului intestinal, la tratarea incontinentei urinare sau a infectiilor cu streptococi, stafilococi, sifilis sau micoze, scrie acelasi site.

4. De asemenea, cojile de nuca sunt bune pentru tratarea ulcerului

Ceaiul din coji de nuca ii ajuta pe bolnavii de ulcer. Se prepara o infuzie din membranele uscate a 5-6 nuci si o cană de 250 ml de apă clocotita. Se lasa intr-un termos o ora, apoi se strecoara si se ia cate o lingurita dimineata pe stomacul gol.

5. Cojile verzi de nuca te scapa de negi

Este de asemenea, un tratament cunoscut din vechi timpuri. Decojeste cateva nuci si maseaza zonele afectate cu coaja verde. Acest invelis este bogat in substante care trateaza infectiile, precum iodul si taninurile.

Miezul de nuca: utilizari si beneficii

6. Propertietati anti-cancerigene

Studii recente au aratat ca nucile au proprietatea de a reduce riscul de cancer de prostata si de sani. Grasimile pe care le contin nucile sunt mult mai bune pentru organism, decat ecle de origine animala. Potrivit unui studiu recent, consumul de nuci in fiecare zi, a redus cu 50% riscul de cancer de san si a ajutat la reducerea tumorii pacientelor care au participat la acest studiu.

Foto homepage: Shutterstock.com; nuci


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri