3. calmeaza tusea – pe masura ce mucusul se elimina, tusea se calmeaza si dispare treptat;
4. usureaza respiratia – datorita efectului de relaxare a musculaturii bronsice, caile aeriene ingustate se dilata si puteti respira din nou mai usor.
Iedera, din Antichitate... la fitomedicina moderna
Iedera medicinala este folosita in tratamentul bolilor de plamani inca din Antichitate. Hippocrate, parintele medicinei, este printre primii care au recunoscut efectele binefacatoare ale iederei. Dar abia in secolul al XIX-lea, un medic din sudul Frantei a introdus aceasta planta in tratamentul curent al tusei. Medicul francez a observat cum copiii care obisnuiau sa bea lapte din vase facute din lemn de iedera nu sufereau de tuse. El a descoperit ca substantele active din iedera treceau in lapte si astfel copiii erau feriti de tuse.
In fitomedicina moderna, iedera este utilizata ca medicament pentru tratamentul eficient al tusei. In prezent, extractul uscat din frunze de iedera este inclus in compozitia multor preparate farmaceutice, indicate atat copiilor, cat si adultilor. Compozitia exacta si prepararea unui extract de iedera poate avea influenta asupra eficacitatii sale.
Printr-un proces de fabricare propriu, compania germanaă Engelhard Arzneimittel produce extractul patentat de iedera EA 575 – un preparat unic, care trece prin nenumarate controale pana cand ajunge sa stea gata ambalat pe rafturile farmaciilor.
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice