Mucilagiile si fibrele pe care le contin le recomanda in tratarea constipatiei si a simptomelor hemoroizilor.
Gratie continutului de sulf, semintele de mustar se pot lauda si cu proprietati antifungice si antibacteriene, fiind indicate in cazul infectiilor.
Semintele de mustar imbunatatesc sistemul imunitar si cresc capacitatea organismului de a face fata bolilor deoarece sunt pline de minerele esentiale precum fier, mangan, magneziu, cupru. De aceea ele sunt indicate si in menopauza.
Semintele de mustar contin si calciu, important pentru oase puternice.
In compozitia semintelor de mustar se regaseste si o cantitate bogata de seleniu (378%) ce ajuta la reglarea activitatii glandei tiroide, prevenind astfel aparitia problemelor metabolice asociate cu afectiuni ale hormonilor tiroidei.
Atentie. Incercati sa preparati singuri in casa mustar pentru a va asigura ca este natural si a va bucura integral de proprietatile sale. Nu consumati insa in mod abuziv seminte de mustar galben caci sunt bogate in sodiu ceea ce poate dauna sanatatii inimii. Si chiar daca au proprietati vindecatoare, in cantitati mari, ele pot deveni toxice. Nu consuma seminte de mustar pe post de tratament inainte de a cere sfatul unui medic.
Majoritatea informatiilor via www.thehealthsite.com
Foto homepage: Boabe de mustar, Shutterstock
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice