SODIU
5. Sodiul faciliteaza digestia si similarea si il regasim cu precadere in sarea de bucatarie.
MAGNEZIU
6. Magneziul contribuie la formarea oaselor, stimuleaza activitatea digestiei si reglarea activitatii sistemului nervos. Il gasim in nuci, migdale, cacao si in diverse fructe cum ar fi: ciresele, caisele, piersicile, perele, portocalele, cat si in cerealele.
Nucile, o sursa de magneziu:
Foto: Shutterstock.com; nuci
In corpul nostru exista si alte minerale, in cantitati foarte mici, cum ar fi florul, iodul, manganul, iodul, zincul, cuprul, seleniul, litiul.
SELENIU
7. In mod particular seleniul, continut de catre unt, germeni de grau si peste, are o actiune antioxidanta si de dezintoxicare.
ZINC
8. Zincul, prezent in fasole, in tarate si in ficat, combate radicalii liberi si mentine in forma sistemul imunitar.
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate