Iata de ce, nu ar fi deloc o exagerare sa spunem despre cirese ca sunt fructele copilariei si poate, cele mai iubite. Iar un sfat recurent printre nutritionisti din intreaga lume este acela de a ne hrani in special cu alimente specifice zonei unde traim si sa profitam de sezonul fiecaruia.
Foto: Shutterstock.com; copil, cirese, copilarie
Foto homepage: Shutterstock.com; copil cirese, copilarie
Ciresele sunt bogate in zaharuri, mai ales fructoza, au multe de saruri minerale benefice, intre care potasiul, fosforul, calciul, sodiul, magneziul, clorul, fierul, cuprul, magneziul si cobaltul, dar si vitamine, cu precadere Vitamina A.
Proprietati terapeutice ale cireselor
Fiind primele fructe care se coc, vestind vara ne bucura foarte tare dar sunt si foarte importante fiindca ciresele sunt fructe care furnizeaza multa energie si multa vitalitate organismului nostru.
1. Ciresele nu ingrasa si ajuta in curele de slabire
Ciresele nu ingrasa pentru ca se Numara printer alimentele cu calorii negative. Adica, corpul tau consuma mai multa energie ca sa le digere decat numarul de calorii pe care acestea le au. De aceea, ciresele sunt recomandate in curele de slabire si detoxifiere. Sa profitam de cirese!!
Foto: Shutterstock.com; cirese, suc de cirese
2. Consumul de cirese reduce riscul de diabet
Ciresele au un indice glicemic de 22, mai mic decat strugurii (46) sau caisele (57), piersicile (42), afinele (40) sau prunele (39). Astfel, ciresele sunt cea mai buna optiune pentru o gustare, in comparatie cu multe alte frcucte, mai ales in cazul diabeticilor.
3. Ciresele te ajuta sa dormi mai bine
Daca ai insomnii, sucul de cirese inainte de culcare este solutia! Bea suc de cirese cu 30 de minute inainte de a masa ta de seara. Ciresele sunt practic, o buna sursa de melatonina.
4. Consumul de cirese ajuta memoria
Ciresele sunt unele dintre cele mai bune fructe pentru functionarea memoriei, datorita compozitiei bogate in minerale.
5. Consumul de cirese reduce riscul atacului de cord
Ciresele detin si beneficii cardiovasculare, au aratat mai multe studii. Antocianina, substanta care da culoarea rosie a cireselor ajuta la reducerea factorilor care provoaca cresterea colesterolului, presiunii in sange si diabetul.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară