Mai mult, stramosii nostri ii cunosteau, se pare, si virtutile medicinale
. Dupa ce, vreme de cateva secole, s-a aflat intr-un con de umbra, numeroasele studii stiintifice din ultimele decenii au readus uleiul de masline in prim plan, acesta ajungand sa fie considerat un aliment prin excelenta sanatos.Si nu fara motiv: rolul sau in prevenirea bolilor cardiovasculare, prin diminuarea colesterolului si limitarea riscului de aparitie a trombozelor, este incontestabil. In plus, un consum regulat de ulei de masline previne aparitia diabetului, a cancerului, a obezitatii si combate efectele imbatranirii.
Michel Montignac, celebru specialist in nutritie, este autorul conceptului de „indice glicemic“ si creatorul revolutionarei diete care ii poarta numele. Cartile lui au fost traduse in 25 de limbi si publicate in 42 de tari, in peste 16 milioane de exemplare.
Foto homepage: shutterstock.com; ulei de masline
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri