Rețete cu turmeric: Beneficiile curei cu Miere de aur
Mierea de Aur contribuie la menținerea unei greutăți optime căci ajută metabolismul în arderea grăsimilor.
De asemenea, este recomandat să iei această mixtură la primele simptome de gripă și răceală. În acest caz, consumă-l pe post de tratament adjuvant după schema de mai sus.
Mixtura este eficientă și în tratarea infecțiilor și afecțiunilor respiratorii (astm, bronșită, afecțiuni ale plămânilor). În acest sens, se ia ½ de linguriță de amestec de trei ori pe zi, preț de câteva zile. Poți să adaugi lapte de cocos sau ceai în mixtură.
Mierea de Aur stimulează sistemul imunitar și îl ajută să facă față infecțiilor și bolilor. Are de asemenea un puternic efect antiinflamator.
Totodată, conform medicinii indiene și tibetane, pentru a beneficia de proprietățile sale maxime, este recomandat să folosim turmericul în următoarele momente ale zilei:
- înainte de a mânca – excelent pentru gât și plămâni
- la masă – excelent pentru sistemul digestiv
- după masă - excelent pentru colon și rinichi
Îți recomandăm să descoperi și alte rețete cu turmeric: Rețeta DETOXIFIANTĂ cu Turmeric. Are un puternic efect antiinflamator și revigorant!
Foto: NIKCOA/ shutterstock.comContraindicații Mierea de Aur:
Se știe că turmericul ajută la reglarea nivelului insulinei și al glucozei din sânge, crescând eficacitatea medicamentelor utilizate în tratamentul diabetului. Nu folosiți însă acest remediu dacă suferiți de diabet fără a cere și sfatul medicului diabetolog. În combinație cu medicația puternică, turmericul poate cauza hipoglicemie.
Acest remediu nu este recomandat nici persoanelor care suferă de afecțiuni ale vezicii biliare precum calculi biliari căci poate amplifica contracțiile musculare ale vezicii.
Folosiți cu măsură acest remediu și cereți sfatul medicului înainte de a-l folosi dacă suferiți de hemofilie sau hipertensiune. Consumat în cantitate mare, turmericul subțiază sângele și scade tensiunea.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară