Sursa: Healthy Kudika
Pelinul este astazi utilizat la fabricarea lichiorurilor, a Absintului, a tincturilor si la fabricarea unor bauturi alcxoolice. Ceaiul de pelin insa ramane forma de utilizare care pastreaza cel mai mult proprietatile terapeutice ale acestei plante.
Beneficiile ceaiului de pelin sunt cunoscute de mii de ani, grecii antici folosind acest ceai pentru propietatile sale antipiretice, antispastice, vermifuge si antiinflamatorii.
Beneficiile ceaiului de pelin - uz intern
Baut cald sau la temperatura camerei, ceaiul de pelin are urmatoarele beneficii:
- la nivelul sistemului digestiv ceaiul de pelin calmeaza arsurile gastrice si simptomele din gastrita, trateaza balonarea, flatulenta, indigestia;
- ceaiuul de pelin este indicat si celor care se afla in perioada de convalescenta, dupa interventii chirurgicale sau care si-au pierdut pofta de mancare.
- la nivel hepatic, ceaiul de pelin prezinta beneficii importante. Este indicat in hepatitele cronice sau acute, dar si in icter pentru ameliorarea simptomelor. Ceaiul de pelin ajuta la calmarea crizelor de bila si previne formarea calculilor biliari (pietre la fiere);
- regleaza ciclul menstrual si combate sindromul premenstrual. Totusi nu este indicat femeilor gravide sau care alapteaza.
- ceaiul de pelin creste imunitatea organismului;
- omoara viermii si parazitii intestinali. Se beau 2 cani de ceai de pelin pe stomacul gol, dimineata si seara, timp de 2 saptamani, pentru a combate parazitoza intestinala. Ceaiul de pelin nu se indulceste.
- scade febra si reduce inflamatiile de la nivelul cailor respiratorii, fiind indicat in raceala si gripa.
- curata sangele si scade colesterolul rau;
Citeste articolul integral pe Healthy Kudika
Foto: pelin, ceai de pelin. Credite foto: LianeM / Shutterstock
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural