Usturoiul are un puternic efect detoxifiant si te ajuta sa scapi de paraziti si viermi intestinali, dar este eficient si in prevenirea anumitor boli precum tifos, diabet, depresie, anumite tipuri de cancer.
Usturoiul este de mare ajutor si in tratarea si ameliorarea anumitor boli respiratorii precum tuberculoza, pneumonie, bronsita, in astm, tuse convulsiva sau congestie pulmonara. Se spune ca in cazul tuberculezi, ustoroiul reprezinta un tratament naturist eficient. In acest caz trebuie consumata o capatana de usturoi pe zi, impartita in mai multe portii pe zi, consumate in diverse modalitati. Este de preferat ca usturoiul sa fie crud sau putin rumenit in cuptor.
Pentru a neutraliza mirosul neplacut al usturoiului, dupa un interval de o ora, puteti consuma un pahar cu lapte sau un pahar de apa cu suc proaspat de lamaie.
Usturoiul este considerat un remediu si in cazul durerilor cauzate de artrita, consumul sau regulat ajutand la diminuarea durerilor. Usturoiul este recunoscut pentru efectele sale antioxidante si antiinflamatorii, iar consumul lui frecvent scade inflamatia din organism. In plus, un compus al usturoiului, disulfitul de dialil, actioneaza asupra enzimelor care afecteaza cartilajele.
Usturoiul are o capacitate antioxidanta excelenta, ajutand la protejarea organismului impotriva actiunii radicalilor liberi.
Usturoiul stimuleaza sistemul imunitar, facandu-l apt pentru a lupta impotriva bolilor si impotriva factorilor externi nocivi. In compozitia usturoiului regasim vitamine precum C, B1, B6, dar si minerale precum seleniu si mangan, ce au efecte imunoprotectoare. In plus, ustoroiul favorizeaza o absorbtie mai eficienta a mineralelor.
Usturoiul este intrebuintat si in anumite afecituni ale sistemului nervos.
Recomandare: Nu consumati usturoi daca sunteti alergic la el si cu atat mai mult nu il consumati in stare cruda.
Foto homepage: Timmary /Shutterstock.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară