Fasolea este bogata in proteine si amide. Contine de asemenea saruri minerale, fosfor, calciu, fier, vitamina B si C. Fasolea este foarte hranitoare, datorita continutului bogat de nutrienti.
Consumul de fasole previne boli de inima
Studiile au aratat ca oamenii care consuma fasole sau alte legume pastaioase, prezinta un risc mai scazut de boli de inima. Fitochimicalele prezente in aceste plante au acest efect benefic.
Consumul de fasole si pastaioase previne cancerul
Fasolea contine o gama larga de substante care ajuta corpul. In special isoflavone si fitosteroli care sunt asociati cu reducerea riscului de cancer.
Foto: Flickr/ SaraJane
Consumul de fasole scade colesterolul
Fasolea este bogata in fibre solubile atat de necesare corpului. Acestea au si un rol important in controlul colesterolului. Studiile au gasit ca 10 grame de fibre solubile pe zi reduc colesterolul cu 10 procente.
Consumul de fasole te ajuta sa slabesti
O portie de fasole te ajuta sa te simti mult mai repede bine, datorita bogatiei sale de fibre. In acest mod, senzatia de saturatie se manifesta pentru mai mult timp.
Iti recomandam:
Mancarica de Fasole - Reteta de post
Ciorba toscana de fasole boabe
Foto homepage: Flickr/ Cleide Isabel
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice