Chiar daca este de preferat sa consumati morcovii ca atare, in starea lor naturala, daca nu va impacati cu gustul lor, puteti opta pentru varianta lor sub forma de suc. Morcovul este o leguma cu numeroase beneficii asupra sanatatii, iar sucul obtinut in mod natural din el abunda in vitamine si minerale si are efect vindecator. Sucul de morcovi este delicios fie consumat ca atare, fie combinat cu suc de mere, spanac etc. Consumati-l ca pe un elixir al sanatatii!
Sucul de Aur: 17 beneficii ale Sucului de Morcovi
Foto: bitt24 / Shutterstock
Sucul de morcovi regleaza nivelul de zahar din sange. Morcovii au un continut bogat de carotenoide care au fost asociate cu scaderea nivelului de zahar din sange.
Sucul de morcovi are un efect benefic asupra plamanilor, protejand sistemul respirator de infectii si reducand efectele negative ale fumatului. Acesta poate reduce aparitia emfizemului pulmonar asociat cu fumatul.
Sucul de morcovi este bogat in vitamina A, prevenind astfel uscarea pielii si a parului. Este recomandat si in tratarea psoriazisului sau a altor afectiuni ale pielii ce au ca efect pielea uscata. In acelasi timp, sucul de morcov amelioreaza acneea.
Sucul de morcovi are si un efect alcalin, contribuind si la reglarea aciditatii din sange. Sucul de morcovi contine vitamina A, vitamina C, D, E si K, dar si minerale precum magneziu, potasiu si calciu.
Sucul de morcovi este recomandat si pentru combaterea anemiei si a astmului, dar poate preveni si depunerile de colesterol de pe vasele de sange combatand astfel ateroscleroza.
Sucul de morcov poate preveni aparitia cancerului datorita continutului sau bogat in carotenoizi. In compozitia morcovului se afla substante precum gamma-caroten, licopen, luteina, alfa caroten, xanthophylls. Sunt studii care asociaza consumul regulat de suc de morcovi cu scaderea de pana la 20% a cancerului la san aparut la femeile aflate la postmenoapauza. Pe de alta parte, alte studii arata o scadere cu 50% a aparitiei cancerului la colon, la prostata, a cancerului cervical sau a cancerului laringian.
Sunt unele studii care arata ca extractul de morcovi este benefic pentru sanatatea creierului, putand fi de folos in tratarea disfunctiilor cognitive si avand un efect pozitiv asupra imbunatatirii memoriei.
Sucul de morcovi are un efect benefic si asupra ficatului, ajutandu-l sa se regenereze si protejandu-l impotriva efectelor toxice ale chimicalelor din mediu. De aceea, mai este cunoscut si sub numele de „sucul de aur al vindecarii.”
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară