IN ACEST ARTICOL:
Identificand principalele evenimente si situatii care par ca adauga ani in plus tenului, poti gasi si aplica o serie de remedii rapide si naturale pentru a le combate efectele negative:

Indiferent de varsta, cu totii trecem prin momente in care ajungem sa ne privim in oglinda si ne intrebam cu surprindere cui apartine figura epuizata, palida, cu trasaturi obosite si prelungi, care ne priveste absent de cealalta parte. Cu siguranta ca viata nu este formata doar din momente roz bonbon, insa identificand principalele evenimente si situatii care par ca adauga ani in plus tenului, poti gasi si aplica o serie de remedii rapide si naturale pentru a le combate efectele negative. Iata cateva dntre acestea:

1. Somn agitat, intrerupt sau insuficient

Rejuvenarea celulara are loc in mod optim in timpul somnului. Atunci cand acesta este deficitar, intrerupt sau agitat, procesul de rejuvenare are de suferit. O alta urmare a somnului insuficient este reprezentata de productia crescuta de grelina, supranumita hormonul foamei. Daca durata somnului este sub 6 ore si jumatate, nivelul de grelina creste si te vei trezi mult mai infometata; in plus, grelina favorizeaza preferinta spre alimentele bogate in carbohidrati.

Solutia:

Un studiu din 2012 a aratat ca adultii care sufereau de insomnie au adormit mult mai repede si au avut un somn mult mai lung atunci cand au luat o doza zilnica de magneziu. Stabileste-ti un ritual de seara, care sa includa 10 minute de meditatie, in cadrul careia sa iti linistesti tumultul gandurilor, urmata apoi de autoadministrarea unei pilule de 400 mg de magneziu.

2. Prea mult alcool

Avand in vedere apropierea Sarbatorilor, este bine sa iti reamintesti ca alcoolul deshidrateaza organismul si il saraceste de vitaminele din grupul B si magneziu, care sunt necesare pentru o piele cu un aspect sanatos. In plus, alcoolul interfera cu neurotransmitatorul GABA (acidul gama-aminobutiric), care are un efect calmant, induce starea de relaxare, fiind necesar pentru somn odihnitor, de calitate.

Solutia:

Cu urmatoarea ocazie, incearca sa te limitezi doar la doua portii de alcool, intercaland intre ele un pahar mare de apa, iar in momentul in care te pregatesti de somn, administreaza-ti un cocktail de vitamine B si magneziu, pentru a grabi metabolizarea alcoolului si a reduce oboseala si extenuarea.

3. Prea putine grasimi in alimentatie

Nu este cazul sa te feresti in mod exagerat de grasimi; organismul are nevoie de ele, pentru ca intra in componenta membranelor celulare si a tecii de mielina. Nu fac exceptie nici celulele pielii. O alimentatie saraca in grasimi poate provoca un aspect uscat, tern si cu tendinte de descuamare a tenului. Exista grasimi “bune” pentru organism, pe care este bine sa le incluzi in dieta ta zilnic, cum ar fi omega-3 si omega-6.

Solutia:

Dintre sursele naturale de grasimi bune, familiarizeaza-te cu uleiul de cocos, care contine grasimi saturate in proportie de peste 90%, sau cu semintele de in si chia, care aduc si un plus de proteine si, in cazul chia, fibre. Include-le in salate, budinci, smoothie-uri si savureaza-le cu incredere pentru o piele mai tanara.

Foto homepage: melis / Shutterstock.com

Foto int: Monkey Business Images / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri