Un studiu efectuat in Japonia ne arata ca in coaja fructului kakai se regasesc si fitochimicale precum proantocianidine care protejeaza celulele impotriva degradarii oxidative asociate cu procesul de imbatranire.
Kaki contine si cupru, mineral ce favorizeaza producerea de celule rosii, dar ajuta si la absorbtia fierului.
De asemenea, ca si rosiile, kaki este bogat si in licopen, un antixiodant puternic despre care se crede ca poate scadea colesterolul si ca previne inflamatia prostatei.
Fructul Kaki este bogat si in vitaminele din complexul B precum acid folic, piridoxina (vitamin B6, tiamina), vitamine esentiale pentru sanatatea organismului.
Indiferent ca este consumat proaspat sau uscat, se stie ca fructele Persimmon sunt o sursa pretioasa de minerale precum potasiu, mangan, cupru si fosfor.
Foto homepage: zawafoto / Shutterstock.com
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice