4. Este de preferat sa practici Yoga pe stomacul gol.
Sau macar la 2-3 ore dupa masa. Anumite miscari din Yoga determina presiuni asupra organelor interne si, implicit, asupra stomacului, deci risti sa ti se faca rau daca abia ai mancat. Nici macar apa nu este bine sa bei in timul sedintei de Yoga, insa dupa ce aceasta s-a incheiat, consumul de lichide este recomandat, pentru a grabi eliminarea toxinelor din organism, mobilizate de practica.
5. Dozeaza-ti efortul!
Foto: stefanolunardi / Shutterstock.com
Incepe gradual! Nu vei reusi sa pui in practica cele mai dificile pozitii inca de la primele sedinte, insa asta nu inseamna ca nu le vei face niciodata. Ai nevoie insa de mult exercitiu si rabdare daca vrei sa devii un adevarat yoghin. Cunoaste-ti limitele si nu incerca niciodata mai mult decat poti duce intr-o singura zi. Ai la dispozitie tot timpul pentru a te familiariza cu posturile din Yoga. Poti incerca sa treci la un alt nivel daca respiratia ta este normala in timpul unei posturi, insa daca ai dificultati in a respira, atunci este momentul sa te opresti.
6. Trezeste-te devreme si mentine-ti motivatia!
Regula de aur spune sa te trezesti cu o ora mai devreme dis de dimineata. Diminetile reprezinta momentul perfect pentru a practica Yoga. Aerul rece si curat, energia la cote maxime si stomacul gol creeaza conditiile optime pentru o sedinta, care te ajuta sa iti incepi ziua intr-un mod ideal. Insa, pentru a te trezi devreme, trebuie sa dormi suficient si sa te odihnesti corespunzator. Iar pentru a-ti mentine motivatia pe termen lung, cel mai bine este sa iti cooptezi un prieten cu care sa practici Yoga sau care sa vina impreuna cu tine la sala. In doi totul este mai amuzant si mai usor de efectuat!
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural