Cauzele hiperhidrozei sunt diverse printre acestea numarandu-se emotiile puternice, epuizarile nervoase, dereglarile hormonale, efortul accentuat, etc. Caldura si temperaturile ridicate determina susceptibilitatea organismului de a transpira, insa nu constituie o cauza in sine a transpiratiei. Naturiste sau moderne, remediile impotriva transpiratiei sunt si ele diverse. Iata cateva dintre acestea:
Transpiratia din timpul noptii se afla in stransa legatura cu insomniile si uneori cu menopauza. Daca intampinati probleme in acest sens, puteti urma urmatorul tratament naturist cu ceaiuri, avand si recomandarea medicului: intr-un vas cu apa (maxim patru cani) amestecati 100 de grame de frunze de salvie, 20 grame de coada calului si 20 grame de radacini de valeriana si fierbeti-le timp de 10 minute. Consumati acest ceai cald, de trei ori pe zi.
De asemenea, puteti efectua bai locale sau generale cu infuzie calduta din frunze de nuc. Este indicat ca aceste bai sa nu dureze mai mult de 20 de minute. In 3 litri de apa, adaugati 200 grame de frunze uscate de nuc si fierbeti-le timp de un sfert de ora.
Tot extern, in cazul transpiratiei excesive, rezultate bune se pot obtine si prin intermediul bailor locale cu coaja de stejar. 50 grame de pudra obtinuta prin macinarea coajei de stejar se fierb intr-un litru jumatate de apa. Cu solutia obtinuta se fac bai si aplicatii locale. Avand drept scop diminuarea transpiratiei, baile cu lucerna au si ele un efect pozitiv asupra transpiratiei. Aceastea se efectueaza insa doar o data pe saptamana. In apa fierbinte din cada, adaugati 200 grame de lucerna si lasati sa actioneze timp de 20 de minute. Asteptati ca apa sa scada la o temperatura rezonabila pentru a va putea imbaia.
In cazurile in care remediile naturiste nu functioneaza si transpiratia reprezinta o problema cu adevarat grava, in clinicile moderne de infrumusetare se pot efectua interventii chirurgicale de extirpare a glandelor sudoripare de la subrat, prin intermediul unui procedeu similar lipoaspiratiei. In cadrul acestei operatii, este necesara anestezia, iar postoperatie, timp de 7 zile, este necesara purtarea unui pansament compresiv.
Nu putine sunt insa si persoanele care, pentru combaterea transpiratiei palmelor, axilelor sau a picioarelor, apeleaza la injectiile cu toxina botulinica de tip A. Sub actiunea cunoscutei substante, impulsul nervos inceteaza sa mai fie transmis de la nervul simpatic catre glanda sudoripara, activitatea glandelor sudoripare fiind astfel redusa. Care sunt rezultatele vizibile ale tratamentului cu toxina botulinica? Pentru o perioada determinata de timp (de aproximativ 8 luni), glandele sudoripare sunt impiedicate sa-si exercite activitatea.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară