Via Healthy.Kudika
Cojile de ou contin calciu, magneziu, vitamina D, dar si o serie de proteine si fosfor – nutrienti foarte importanti pentru mentinerea sanatatii.
Calciul si vitamina D3 sustin imunitatea si componenta oaselor, unde se adauga si importanta fosforului, iar calciul impreuna cu magneziul ajuta in mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular. Fosforul este implicat si in functiile unor glande endocrine, cum ar fi paratiroidele, alte surse veritabile de fosfor fiind oasele de peste (consumati din cand in cand peste mic care se mananca cu tot cu oase).
Foto: Flickr/ ohkylel @twitter
Cum putem intrebuinta cojile de ou?
Macerat din coji de ou, miere si lamaie – pentru lipsa de calciu
Persoanele care au lipsa de calciu, dar si cele care vor sa previna scaderea concentratiei acestui mineral din organism, care vor sa previna osteoporoza sau fac sport si au nevoie de mentinerea mineralizarii normale a oaselor – ei bine aceste persoane pot incerca maceratul din coji de ou, miere si lamaie, macrerat care este recomandat si copiilor cu varsta peste doi ani.
Ingrediente:
4 coji de ou;
Doua linguri de miere de albine;
Zeama de la doua lamai.
Se dau cojile de ou prin rasnita pana ce se obtine un praf fin. Se amesteca apoi cu zeama de lamaie si mierea si se lasa la frigider intr-un recipient de sticla inchis la culoare timp de 3-4 zile la macerat.
Se consuma apoi cate o lingurita pe zi luata dimineata pe stomacul gol pana la terminarea preparatului. Se face pauza de o luna si se reia tratamentul, care poate fi urmat timp indelungat.
Citeste mai departe pe Healthy.kudika.ro
Foto homepage: Shutterstock/ Aneta_Gu
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară