IN ACEST ARTICOL:
Depresia este o boala care ii afecteaza pe oamenii din toata lumea si nu este de mirare avand in vedere nivelul de stres in care traim astazi. Depresia ii impinge pe oameni spre suicid, ne priveaza de somn, de energie, de visuri … practic, toate abilitatile pe care le-am fi avut ca sa experimentam frumusetea vietii se disipa din cauza depresiei.

Depresia distruge creativitatea oamenilor, dorinta de a iubi, de a face lucruri, de a se juca si chiar si dorinta de viata, spune Stephen Ildari autorul cartii "The Depression Cure".

Nu este deloc imbucurator faptul ca exista de asemenea si ignoranta cu privire la intelegerea acestei conditii. Si tocmai din acest motiv, oamenii care se confrunta cu depresia se simt rusinati sa vorbeasca despre ceea ce li se intampla.

Ceea ce trebuie fiecare dintre noi sa inteleaga este ca depresia aprinde circuitele creierului asociate durerii. Durerea emotionala pe care o simt oamenii care trec prin depresie este identica durerii fizice. Pacientii dr. Ildari au numit acesata durere "tortura" si de aceea, pentru ei gandul la moarte se infiripa ca o posibilitate de a scapa de acea durere, explica medicul intr-un discurs Ted.

Dar depresia nu ar trebui considerata o parte intrinseca a faptului de a fi oameni. Ca multe alte boli, si depresia este o boala a civilizatiei in care traim. Este o boala cauzata de niveluri ridicate de stres, stilul de viata modern fiind incompatibil cu evolutia genetica.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Apa alcalină - secretul unui păr frumos și sănătos Retinolul: Secretul frumuseții pentru tenul matur Carmen Tănase și secretul tinereții dezvăluit de dr. Dana Miricioiu: Injectările cu acid hialuronic

Foto: By LILAWA.COM /Shutterstock

Depresia este rezultatul activarii receptorilor pentru stres, pentru o perioada indelungata. Raspunsul creierului la stres este similar cu raspunsul la „starea de alarma”/la pericol si pe care creierul strabunilor nostrii l-a dezvoltat tocmai din necesitatea de a se apara de pericole. Astfel, aceasta stare de alarma cerea un raspuns rapid si intens din punct de vedere fizic, care dura in vechi timpuri cateva secunde sau cateva minute sau, in cazuri extrreme cateva ore.

„Problema oamenilor din lumea vestica este aceea ca acest sistem de alarma se activeaza pentru saptamani, luni si chiar ani, iar cand se intampla acest lucru este incredibil de toxic.”, argumenteaza specialistul.

Faptul de a trai intr-o stare continua de stres – asa cum li se intampla multor oameni moderni – este daunator pentru neuro-chimicalelele responsabile de activarea starii de raspuns a organismului in fata pericolelor – dopamina si serotonina.

Ghidul complet al camerei bebelușului - tot ce trebuie să știi înainte să amenajezi Rutina de seară pentru pielea deshidratată și stresată Cartofi dulci la cuptor - Rețetă delicioasă și sănătoasă

Tot sistemul deurologic este perturbat si astfel se instaleaza depresia.
Avem nevoie de o schimbarea a stilului de viata pentru a ne redescoperi bucuria de a trai, argumenteaza medicul! Acesta spune ca pentru a invinge depresia sunt mai degraba necesari 6 pasi importanti, decat sa luam pastile si a dezvoltat astfel un program inspirat de felul cum traiau populatiile antice, pentru a-si ajuta pacientii sa depaseasca depresia.

1. Exercitiul fizic
2. Omega 3 si acizi grasi
3. Razele de soare
4. Somnul sanatos
5. Activitati care sa te intrerupa din fluxul gandirii cum ar fi meditatia
6. Conexiunea sociala

Secretul antic impotriva depresiei: MISCAREA SI CONEXIUNEA SOCIALA

Medicul pune accent cu precadere pe exercitiul fizic si conexiunea sociala Ildari spune ca rezultatele exercitiului fizic in ceea ce priveste depresia sunt atat de importante incat daca efectele sportului asupra psihicului uman ar putea fi convertite intr-un medicament, acesta „ar fi cel mai scump din lume”. Asa incat, sa facem miscare e cel mai putin costisitor si mai eficient mod de a ne asigura o sanatatea emotionala, fizica si psihica ideala. Acesta este practic, secretul societatilor indigene si al populatiilor antice.

Secretul încrederii de neclintit? Rujul roșu! Află cum îl alegi pe cel mai potrivit pentru tine Secretul prieteniei de-o viață dintre Mike Godoroja și Mișu Cernea Secretul transformării vieții prin respirație

 

EI TRAIESC

Totusi, ne confruntam cu o problema cand vorbim despre exercitiul fizic, recunoaste Stephen Ildari. Faptul ca nu ne vine natural sa facem miscare la sala. Practic, abilitatile fizice oamenii le-au folosit inca din vechi timpuri cu un scop precis. Oamenilor le vine foarte greu sa faca sport precum hamsterii pe roti care se invart – „nu este natural”.

De exemplu, razboinicii triburilor antice dar si cei din populatiile indigene de astazi faceau diverse activitati fizice in fiecare zi pentru patru sau mai multe ore, dar daca le-ai spune sa faca pur si simplu miscare, iti vor spune ca nu fac asa ceva – „Ei nu fac exercitii de sport, e o nebunie pentru ei. Ei traiesc.”

Asa incat este de inteles faptul ca multi oameni gasesc respingatoare ideea de a face sport fortat.
Dar este de asemenea important sa gasim modalitati de a transforma miscarea fizica in placere si simplul fapt de atrai, adaptandu-ne la conditiile societatii noastre de astazi. Medicul ne recomanda miscare pe care sa nu o percepem ca pe o corvoada, de exemplu o plimbare de cel putin 30 de minute, de trei ori te ajuta impotriva depresiei si ne ajuta in general pe fiecare dintre noi pentru starea de bine psiho-emotionala.

Secretul părului sănătos: Tratamentele profesionale în salon Secretul eternei tinereți interioare: Cum să îmbătrânești frumos și sănătos Secretul unui aspect impecabil: Trucuri pentru umplerea și stilizarea sprâncenelor fără efort

Conexiunea sociala

Un alt factor important in felul cum depresia a reusit sa puna stapanire pe lumea contemporana este lipsa de socializare autentica in familiile noastre de origine. Timpul valoros petrecut impreuna cu cei dragi ne furnizeaza practic, combustibilul de care avem nevoie pentru a ne simti increzatori in noi insine.
Spre deosebire de noi, stramosii nostri vanatori isi petreceau timpul impreuna pentru diverse activitati si aceasta conexiune le dadea un confort emotional valoros.

Din nefericire bolile psiho-emotionale fac ca oamenii sa vrea sa se ilozeze decat sa caute confortul conexiunii, din pacate. Dar acest lucru inrautateste depresia, argumenteaza Stephen Ildari. Medicul ne sfatuieste sa rezistam tentatiei de a renunta la conexiunea cu ceilalti.

Un articol care are la baza o idee originala de upliftconnect.com

Secretul unei priviri seducătoare: trucuri pentru îngrijirea pielii din jurul ochilor Colagenul – secretul rutinei tale de skincare! Importanța colagenului pentru piele și sănătate Arome noi în ediție limitată: Secretul Grădinilor Senzoriale

Foto fr si main: By Roman3dArt /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri