Ati putea fi tentati sa credeti ca alimentatia nu are o legatura prea mare cu activitatea cerebrala, insa din momentul in care acestea ajung in sange, fluxul sanguin le conduce si catre creier, care este influentat de tot ceea ce folosim in alimentatia noastra zilnica.
Desigur ca alimentele nu ne ajuta sa ne acceleram gradul de inteligenta, dar cu siguranta imbunatateste durata de viata a celulelor cerebrale, si ne influenteaza intr-o masura foarte mare capacitatea de a gandi, capacitatea de concentrare, capacitatea de a asimila informatii si asa mai departe.
Foto: TijanaM, Shutterstock
Iata care sunt cele mai importante alimente pe care le putem consuma pentru ca activitatea cerebrala sa fie una mai intensa, mai calitativa si mai sanatoasa ca oricand:
1. Fructele de padure
Fructele de padure contin cei mai multi antioxidanti, iar acestia ajuta la eliminarea toxinelor din organism, ajungand sa combata stresul si sa imbunatateasca activitatea cerebrala.
2. Cofeina
Cafeaua, un aliment atat de controversat, dar atat de benefic pentru creier datorita continutului de cofeina, ajuta la sporirea capacitatii de concentrare si la energia de care celulele cerebrale au nevoie pentru o activitate intensa sustinuta.
3. Somonul
Cunoscut si apreciat pentru continutul de Omega 3, proteine, fier si Vitamina B, somonul este unul dintre cele mai bune alimente atunci cand ne gandim la sanatatea celulelor creierului.
4. Ouale
Colina este o grasime benefica orgasnimului, grasime ce se intalneste in oua, componenta ce ajuta la inlaturarea oboselii.
5. Cerealele integrale
Cerealele integrale contin magneziu si vitamine ce ajuta la o buna functionare a activitatii cerebrale.
6. Lactatele
In special iaurtul, pentru ca acesta contine mai multe proteine decat laptele si vitamine benefice celulelor cerebrale.
7. Legumele verzi
Mineralele si vitaminele legumelor verzi sunt poate cea mai buna sursa inepuizabila pentru o buna functioare a activitatii cerebrale.
Foto prima pagina: pathdoc, Shutterstock
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară