Comunicat de presa
Iaurtul este unul dintre alimentele asociate cu un stil de viata sanatos, bazat pe o alimentatie corecta. Prezent ca aliment de baza in dieta a numeroase popoare din intreaga lume, iaurtul aduce o serie de beneficii organismului, ajutand la mentinerea unei greutati corporale optime sau la eliminarea surplusului de kilograme.
Efectele benefice ale consumului de iaurt in scaderea riscului de exces ponderal si obezitate reies si din concluzia unei analize complexe, realizate pe baza mai multor studii internationale.
Iaurtul este un aliment bogat in nutrienti esentiali (proteine de foarte buna calitate, calciu, alte minerale si vitamine) si are un continut caloric moderat. in plus, contine bacterii lactice active, necesare pentru o flora intestinala echilibrata. De aceea, iaurtul este potrivit la orice varsta si se poate integra usor in alimentatie, in orice moment al zilei – la mic dejun, ca desert, gustare intre mese sau dupa o cina frugala.
Includerea iaurtului in alimentatia de zi cu zi are efecte pozitive si asupra circumferintei taliei, care este semnificativ mai redusa in cazul persoanelor care il consuma regulat (de 4 – 5 ori pe saptamana).1 Totodata, s-a constatat si un Indice de Masa Corporala (IMC) considerabil mai mic in randul persoanelor care consuma frecvent iaurt, in comparatie cu cele care nu il consuma.2
„Cercetatorii din intreaga lume acorda din ce in ce mai mult credit iaurtului, asociindu-l cu un indice de masa corporala mai mic, cu o circumferinta a taliei mai scazuta si cu mentinerea grasimii corporale in limite normale, la populatia care il consuma in mod regulat. Acest aliment este deosebit de important in contextul preocuparii si eforturilor care se fac pentru prevenirea si managementul obezitatii. Iaurtul este un aliment usor de integrat intr-un stil de viata responsabil si sanatos, de aceea educarea publicului pentru a intelege beneficiile si a consuma iaurt, ca parte a unei diete echilibrate, poate sa imbunatateasca, pe termen lung, sanatatea generala a populatiei, reducand prevalenta obezitatii si a supraponderii, factori favorizanti pentru o serie de maladii grave ale secolului nostru” a declarat prof. univ. dr. Nicolae Hancu, Membru de Onoare al Academiei Romane.
In momentul in care o persoana urmeaza o dieta controlata caloric, recomandata in cazuri de obezitate sau exces ponderal, introducerea iaurtului in alimentatia zilnica poate ajuta in mod semnificativ la scaderea in greutate. Pe parcursul a 12 saptamani de dieta, s-a observat o scadere importanta a depozitelor de grasime corporala in randul celor care au integrat iaurtul in alimentatie, ceea ce nu se intampla in cazul persoanelor care nu consuma iaurt si care urmeaza doar o dieta saraca in calorii.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri