2. Mentineti-va mesajele si asigurati-va ca si ceilalti factori de influenta vor face acelasi lucru. Copiii sunt usor de influentat si sunt foarte sensibili la factorii externi. Mediul in care ii crestem ne poate ajuta sau, dimpotriva ne poate sabota eforturile. Asadar, trebuie sa facem front comun cu bunicii, prietenii, unchii, matusile, gradinita si scoala. Jocurile, povestile, chiar si aplicatiile online cu puzzle, formarea de cuvinte, daca au mesajele corecte pot ajuta si consolida mesajele despre rolul consumului zilnic de fructe si legume in alimentatie. incearcti si aplicatia VitaSmart. Prin intermediul aplicatiei, copiii se pot juca si invata lucruri interesante. Copiilor mai mari, supravegheati-le alimentatia si folositi fiecare prilej ca sa le transmiteti obiceiuri corecte in ceea ce priveste alimentatia. Oferiti-le la gustarea de dupa-amiaza sau dupa efort intensiv, un suc 100% sau un mousse. Astfel, se vor si hidrata si vor beneficia si de nutrientii necesari organismului.
3. Alegeti cele mai bune optiuni, asigurati diversitate. Sunt cinci portii de fructe si legume recomandate pe zi care trebuie sa fie diverse, atragatoare, suficiente si usor de consumat. in functie de anotimp, de varsta si de context exista mereu solutii la indemana, cum ar fi sucurile 100% sau mousse-urile. Este necesar sa le explicati copiilor de ce alegeti un anumit produs.
Totodata, este important sa ne amintim de legislatiei Uniunii Europene, conform careia conservantii, colorantii, aromele artificiale, zaharul sau alti indulcitori nu pot fi adaugati in sucurile 100% naturale.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri