IN ACEST ARTICOL:
Merita sa le incercati singuri acasa: 8 exercitii simple si eficiente menite sa stimuleze cresterea parului si sa previna caderea lui! Primele 2 exercitii sunt recomandate de un expert in fitness, iar celelalte 6 sunt exercitii de yoga recomandate de un specialist!

3. Exercitiul Ustrasana (Postura Camilei)

Pozitia camilei tonifiaza corpul si creste flexibilitatea musculara a coloanei, imbunatatind totodata postura corpului, dar si digestia. Ea  presupune indoirea mult a spatelui si ajuta la imbunatatirea circulatiei la nivelul capului si scalpului.  Ustrasana deschide chakra inimii si imbunatateste functiiile hormonale si cu ajutorul ei puteti combate stresul si anxietatea. Este indicat sa o efectuati pe stomacul gol, dimineata. Nu efectuati acest exercitiu fara acordul medicului daca aveti probleme cu tensiunea.

4. Exercitiul Adho Mukha Svanasana (Postura Cainelui cu fata la sol)

Sasangasana mai este cunoscut si sub numele de Postura Cainelui deoarece corpul care ia pozitia unei piramide triunghiulare aminteste de pozitia unui caine care se intinde dupa somn. Exercitiul tonifiaza si intinde intreaga coloana si decongestioneaza sistemul nervos. Prin aportul de oxigen la nivelul capului, stimuleaza functiile mentale si cresterea parului. Cei care sufera de tensiune arteriala mare, de dezlipire de retina sau diverse inflamatii si infectii la nivelul urechilor si ochilor ar trebui sa evite postura cainelui.

5. Exercitiul Bhujangasana (Postura Cobrei)

Exercitiul Cobrei ajuta la imbunatatirea functionalitatii sistemului digestiv, asigurand totodata o buna distribuire a nutrientilor in organism. Ajuta corpul sa elimine toxinele si imbunatateste circulatia la nivelul scalpului, intarind astfel firul de par si prevenind caderea lui. Evitati acest exercitiu daca suferiti de probleme grave ale spatelui sau ati suferit recent o interventie chirurgicala.

6. Exercitiul Salamba Sarvangasana (Pozitia Lumanarii)

Postura lumanarii este ideala pentru imbunatatirea circulatiei in partea de sus a corpului, pentru stimularea organelor abdominale, a glandei tiroidei si a prostatei in cazul barbatilor. Este de preferat sa efectuati acest exercitiu dimineata, pe stomacul gol, sau la 4 ore dupa masa, dar si seara, inainte de culcare, caci combate insomniile. Este de evitat in totalitate de cei care au hipertensiune arteriala sau au suferit un AVC.

Foto homepage: Svetlana Romantsova / Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri