Ofera un somn linistit
Mierea poate fi un ajutor pentru noptile fara somn. Mierea poate provoca o crestere si eliberare a serotoninei - un neurotransmitator care imbunatateste starea de spirit. Organismul transforma serotonina in melatonina, un compus chimic care regleaza durata si calitatea somnului. De asemenea mierea contine mai multi aminoacizi, inclusiv triptofan, care este frecvent asociat cu reglarea somnului.
Trateaza matreata
Un studiu din 2001 publicat in European Journal of Medical Research a constatat ca aplicarea de miere diluata cu apa calda pentru zonele cu probleme elimina mancarimea si problemele scalpului, cum ar fi matreata in doar o saptamana. Leziunile cutanate vindecate in termen de doua saptamani la pacientii cu probleme au prezentat chiar si o imbunatatire in pierderea parului. Datorita proprietatilor antibacteriene si antifungice ale mierii, aceasta poate trata dermatita si matreata seboreica care sunt adesea cauzate de o suprainfectie.
Trateaza ranile si arsurile
Mierea este efect cicatrizant care poate actiona atat pe plan intern, cat si extern. Aceasta poate fi utilizata ca tratament conventional pentru rani si arsuri prin dezinfectarea lor. Un studiu din 2005 publicat in British Journal of Surgery a descoperit ca unul dintre pacientii care au suferit de pe urma ranilor si ulcerelor de gamba au prezentat o ameliorare remarcabila, dupa aplicarea unei cantitati de miere de albine.
Intareste sistemul imunitar
Sistemul imunitar este foarte important pentru o sanatate buna. Intr-o lume a vitezei in care multi oameni se plang de stres cronic, sansa de a utiliza o substanta naturala pentru a stimula sistemul imunitar este o mana cereasca. In perioadele de imunitate scazuta veti fi mai expusi bolilor. Vestea buna este ca un consum regulat de miere poate oferi sistemului imunitar un impuls minunat deoarece are proprietati anti-bacteriene si antioxidante.
Citeste continuarea pe pagina urmatoare >>
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară